Oslo-politiet intensiverer ransetterforskningen

Politiet er sikre på at samme mann står bak flere av ranene i Oslo de siste uke. Det siste skjedde på Grünerløkka onsdag kveld. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
Politiet er sikre på at samme mann står bak flere av ranene i Oslo de siste uke. Det siste skjedde på Grünerløkka onsdag kveld. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX

Politiet setter inn store ressurser for å få stanset ransbølgen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de siste par ukene har det vært 15-20 ran i butikker og kiosker i byen. En rekke av dem er ifølge politiet utført av samme person og med samme metode.

Les også: Narvesenkiosk ranet

Senest onsdag kveld ble en Narvesen-kiosk i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka ranet av en bevæpnet og maskert mann som fikk med seg kontanter.

– Vi ser disse ranene i sammenheng og sorterer ut etter hvert. Det er ikke tvil om at noen av dem er utført av samme gjerningsmann, sier politioverbetjent Inge Sundeng ved Grønland politistasjon til NTB.

Byen under ett

Torsdag styrket politiet etterforskningen. På et møte på Grønland politistasjon ble det avgjort at sakene skal koordineres derfra, og at de tre politistasjonene Grønland, Sentrum og Majorstua skal samarbeide for å få oppklart saken.

– Det jobbes meget bredt med dette nå, både teknisk og taktisk, og med mye ressurser. Det blir også større involvering operativt. Vi ser Oslo under ett nå, sier Sundeng.

Politiet ber nå om å få tips i saken.

Les også: Tror samme mann kan stå bak flere Oslo-ran

– Vi går gjennom mange aktuelle kandidater som vi gjør dypdykk i. Det er også ressurskrevende. Det blir som å leke katt og mus nå, sier han.

Fellesstrekk

Det er mange fellestrekk ved ranene.

De har alle skjedd i kiosker eller butikker. Gjerningsmannen er gjentatte ganger blitt beskrevet som 1,75 centimeter høy, iført hettegenser og en svart maske. Han snakker østlandsdialekt og truer betjeningen med pistol.

Kontantene han får med seg putter han i en plastpose og forlater deretter ransstedet til fots.

Les også: Urmakerkjede lei av ransbølgen - ber om tiltak

Blant stedene som er blitt ranet på denne måten er en kiosk på Bislett, en kiosk på Majorstua, en videobutikk på Sagene, to kiosker på Grünerløkka, en kiosk på Karlsrud på Nordstrand og en butikk i Briskebyveien. (©NTB)

Personvernpolicy