Gransker «barneofring»

Liket av en to år gammel gutt og en seks år gammel jente ble funnet hjemme hos en påstått heksedoktor i Durgdistriktet, ifølge indisk politi. Kart: Google Maps.
Liket av en to år gammel gutt og en seks år gammel jente ble funnet hjemme hos en påstått heksedoktor i Durgdistriktet, ifølge indisk politi. Kart: Google Maps.

Politiet i India etterforsker torsdag et hjem der to barn skal ha blitt ofret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen setter søkelys på hekseri og okkult tro i fjerntliggende områder.

Foreldrene til en to år gammel gutt varslet myndighetene etter at han ble savnet under lek på gaten i Durgdistriktet i delstaten Chhattisgarh, omkring 45 kilometer utenfor hovedstaden Raipur.


Politiet gjennomførte razzia mot huset til en påstått heksedoktor onsdag, og fant liket av gutten. Ytterligere søk på eiendommen avdekket skjelettrestene etter en seks år gammel jente.

Den mistenkte mannen innrømmer at han tok livet av begge barna for å oppnå «okkulte krefter og hell», sier politiet.

- Heksedoktoren, hans familie og seks andre mennesker har blitt pågrepet, mistenkt for menneskeofring, sier politisjefen i Durg, Amit Kumar, til AFP.

Kumar legger til at huset inneholder et «tilbedelsesrom», og at mannen opprinnelig forklarte at blodflekkene skyldtes slaktingen av en geit.

Det andre liket er antatt å stamme fra en jente som ble kidnappet i mars. Liket ble funnet begravet utenfor huset under en treforksymbol.

Menneskeoffer får innimellom overskrifter i det dypt religiøse og overtroiske India, og finner av og til sted i fattige områder der enkelte hedrer utøvere av sort magi.

I april ble liket av en halshugget fabrikkarbeider funnet i et tempel i Vest-Bengal.

Personvernpolicy