Tok med våpen på ungdomsskolen

To elever på 13 og 14 år er utvist etter at politiet fant tre skytevåpen og skarpe skudd på Søndre Modum ungdomsskole i Buskerud onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpnene skulle brukes mot mobbere, ifølge en av de to guttene som knyttes til våpenfunnet, skriver Drammens Tidende.

– Dette er en trist sak. De to guttene er nå utvist. I henhold til opplæringsloven kan man bli utvist fra skolen i inntil tre dager i slike tilfeller, sier rektor Ann Elisabeth Gunnulfsen ved Søndre Modum ungdomsskole til NTB.

Politiet ble varslet om at det kunne sirkulere skytevåpen blant elevene ved ungdomsskolen i Åmot på tirsdag. Samme dag fikk politiet fikk rettens kjennelse til å gjennomsøke skolen og startet søk.

Fant håndvåpen

Først ved 11-tiden onsdag fant politiet det første skytevåpenet. Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags våpen det er snakk om, men etter det Drammens Tidende erfarer, skal det være snakk om et håndvåpen, altså en pistol eller revolver.

– Utover at det er skytevåpen, ønsker jeg ikke å kommentere hva slags våpen det er. Men det er ikke softguns, sier lensmann Jarle Hopperstad i Modum til avisa.

Politiet koblet våpenfunnet til to gutter, en 13- og en 14-åring. Begge ble innkalt til avhør sammen med sine foreldre, og etter avhørene fikk politiet mistanke om at det kunne være snakk om ytterligere et skytevåpen i skolens lokaler. Ved 15-tiden fant politiet ytterligere et skytevåpen på skolen. Det ble også funnet skarp ammunisjon.

Skulle skremme

En av guttene har forklart at våpenet skulle brukes til å skremme mobbere på skolen, og at våpenet skulle brukes til å skremme mobberne om de forsøkte seg igjen.

– Det viser seg nå at det ikke er noen mobbesituasjon her ved vår skole som er årsaken til at elever har hatt med seg våpen. Denne eleven har ikke følt seg mobbet eller truet av medelever her, understreker rektor Ann Elisabeth Gunnulfsen.

– Vi har nå satt i gang flere strakstiltak. Jeg skal samle personalet nå og gå gjennom sakens fakta. Deretter samler vi alle elevene i gymsalen. I løpet av dagen vil vi også snakke nærmere med de to elevene og deres foreldre, sier Gunnulfsen torsdag morgen.

Personvernpolicy