Pågrepet for medvirkning til skytingen på Jordal

Pågrepet for medvirkning til skytingen på Jordal
Pågrepet for medvirkning til skytingen på Jordal
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann ble onsdag morgen pågrepet, mistenkt for medvirkning til drapsforsøket på Imran Saber (32) på Jordal i Oslo søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet ved 8-tiden i et annet politidistrikt, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Vi har grunn til å tro at flere personer medvirket til drapsforsøket, sier Rohde, som la til at den pågrepne er svært godt kjent av politiet.

Les også: - Skuddene var målrettet

Avhørt tirsdag

Den fornærmede 32-åringen Imran Saber blir ofte omtalt som «Skrue» eller David Toskas finansminister. Saber ble truffet av flere skudd ved Jordal i Oslo søndag kveld. Skuddene ble avfyrt gjennom sideruta på førersiden av bilen.

Tirsdag ble 32-åringen avhørt på Ullevål sykehus med sin bistandsadvokat til stede. Den norskpakistanske mannen har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å bidra til at skyteepisoden blir oppklart.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan avkrefte meldinger i media om at han hadde på seg skuddsikker vest, sier Rohde.

Politiet har siden skytingen fant sted avhørt en rekke åstedsvitner.

– Jeg ønsker å gi uttrykk for takknemlighet for deres vilje til å bistå i denne saken, sier Rohde.

Multikriminell

Oslo-politiet omtaler 32-åringen som multikriminell. Mannen er et kjent navn i Oslos kriminelle miljø og tilhører ingen bestemt gruppering, opplyste politiet mandag.

Ifølge Hanne Kristin Rohde tilhører ikke 32-åringen noen gjeng. Derfor har det vært åpent hvem som kan ha stått bak drapsforsøket.

Politiet i Oslo har gjennom flere år etterforsket Imran Saber for heleri og økonomisk kriminalitet.

Bakgrunnen skal være at det er registrert et overforbruk på flere millioner kroner i forhold til hva mannen har hatt av lovlige, oppgitte inntekter de siste årene.

Saber er tidligere dømt for heleri av over 4 millioner kroner etter NOKAS-ranet samt for innførsel av 100 kilo hasj i den såkalt Wonderboy-saken. Han er også utpekt som mannen som var med på å overlevere Munch-maleriene til politiet.

(©NTB)