- Skuddene var målrettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekrefter at mannen som ble skutt på Jordal i går var i et svært tungt kriminelt miljø. - Det som skjedde var ikke basert på tilfeldigheter, sier politioverbetjent Hanne Kristin Rohde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag formiddag holdt politiet i Oslo en pressekonferanse i forbindelse med skyteepisoden på Jordal søndag. 32-åringen ble truffet av syv skudd i går, men er ikke livstruende skadd.

Se også: - Fornærmede er multikriminell

Politiet har i natt avhørt flere vitner.

- Fire vitner er blitt avhørt i natt. De befant seg i nærheten av åstedet, sier politioverbetjent Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt.

Det er foreløpig ikke blitt gjort noen beslag i saken, men tekniske udnersøkelser er foretatt, og det er også blitt tauet inn flere biler, deriblant fornærmedes.

- Svært godt kjent av politiet

32-åringen er kjent under navnet «Skrue» i Oslos underverden.

- Han er svært godt kjent av politiet. Han er multikriminell, og en sentral aktør i flere tunge kriminelle miljøer i Oslo. Vi har grunn til å tro at han reiste til et avtalt møte, og at det som skjedde ikke er basert på tilfeldigheter, sier Rohde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Fornærmede er ikke formelt avhørt, men han har kort gitt uttrykk for at han selv ikke ønsker å bidra til oppklaring av saken.

Frykter ikke gjengoppgjør

Møtet fant sted på en noe tilbaketrukket parkeringsplass. Det var aldri fare for publikum, sier Rohde.

- Møtet fant sted blant kriminelle i Oslo, og skytingen fremstår som målrettet, sier hun.

Væpnet politi holder vakt ved sykehuset. men Oslo-politiet frykter ikke for et gjengoppgjør.

- Vi frykter ikke gjengoppgjør, da fornærmede har ingen konkret gjengtilhørighet. Han opererer bredt, og på den bakgrunn får han venner og uvenner. På dette nivået er det en risikosport å være i et kriminelt miljø, sier Rohde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Skrue»

Den norsk-pakistanske mannen ble truffet av flere skudd og ligger i koma på Ullevål sykehus.

Tilstanden hans var uendret mandag ved 6-tiden, ifølge vaktleder Kjell Pedersen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Toskas finansminister truffet av flere skudd

– Skuddsikker vest

Ifølge VG hadde 32-åringen på seg skuddsikker vest, noe som trolig reddet livet hans. En kilde i politiet sier til avisen at mannen har mange fiender.

En person med tilknytning til det kriminelle miljøet i Oslo uttrykker overfor TV 2 at skytingen var det verste som kunne skje.

– Nå blir det krig. Nå er det full mobilisering for å finne ut av hvem som forsøkte å likvidere han. Dette var det verste som kunne skje. Dette skal hevnes, sier kilden.

Politiet fikk natt til mandag inn en rekke tips i saken, men ønsker å komme i kontakt med flere personer som måtte ha informasjon som kan belyse saken. Ingen er så langt pågrepet.

Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken ytterligere mandag morgen, men har kalt inn til en pressebrifing på Politihuset i Grønlandsleiret klokka 11.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann i kjeledress

32-åringens hvite Mercedes ble funnet av politi og ambulansepersonell bak tribunene på Jordal stadion ved 20-tiden søndag kveld.

Bilen ble funnet med motoren i gang og lysene på i Odalsgata, en liten blindvei på oversiden av Jordal stadion.

Flere vitner som befant seg i området ble tatt inn til politiet for avhør. Politiet fikk søndag kveld tips om at en BMW kabriolet var sett kjørende vekk fra området etter skytingen. Politiet lette også etter en grå varebil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre vitneopplysninger går ut på at en mann med grå kjeledress skal ha dukket opp da 32-åringen kom kjørende inn på parkeringsplassen.

Vitnene mener det så ut som om gjerningspersonen ventet på offeret.

Etterpå skal vedkommende ha stukket av, muligens til fots. Ifølge VG brukes kjeledress for å gi et så dårlig signalement som mulig og minske sjansen for at politiet skal finne biologiske spor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NOKAS og Munch

32-åringen er tidligere dømt for heleri av over 4 millioner kroner etter NOKAS-ranet samt for innførsel av 100 kilo hasj i den såkalte Wonderboy-saken. Han er også utpekt som mannen som var med på å overlevere Munch-maleriene til politiet.

Han skal være godt kjent av politiet i forbindelse med gjengkriminalitet, for sin mangeårige kontakt med David Toska og for sitt vennskap med tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti.

For et par måneder siden var mannen indirekte involvert i en annen skyteepisode i Oslo.

Da ble flere skudd avfyrt mot naboleiligheten hans, som sto tom, muligens for å skremme ham.


Imran «Skrue» Saber (høyre) har lenge vært en del av miljøet rundt David Toska. Her danser han med Nokas-dømte Metkel Betew (venstre) under Hyperstate i Oslo i 1998. Foto: Heiko Junge / Scanpix.Imran «Skrue» Saber (høyre) har lenge vært en del av miljøet rundt David Toska. Her danser han med Nokas-dømte Metkel Betew (venstre) under Hyperstate i Oslo i 1998. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

http://www.abcnyheter.no/norge/101121/mann-truffet-av-flere-skudd-i-oslo