Skøyter kan forsvinne fra NRK

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skøyter kan forsvinne fra NRK, rett og slett fordi skøytesendingene blir for kjedelige, men det kommer ikke til å skje før i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rune Haug bekrefter overfor VG at kanalen vurderer skøytesatsingen sin.

– Skøytesporten må fornye seg og gjøre seg mer TV-vennlig, hvis vi skal fortsette å satse på det, sier sportssjef Rune Haug i NRK.

Unge seere tiltrekkes ikke av skøytesendingene. Over halvparten av dem som følger skøytesporten via TV-skjermen er over 60 år gamle. De har fulgt skøyter på NRK i årevis, men snart kan det altså være slutt.

– Sportsrettighetene blir bare dyrere og dyrere, og vi blir helt sikkert nødt til å velge bort noe. Skøyter er i faresonen, sier Haug til VG.

Nå ønsker han en konkret plan for hvordan skøytesporten kan fornye seg, slik både skiskyting og langrenn har gjort. Haug sier at han ønsker seg fellesstart med de åtte beste på 10.000 meter under verdenscupen i Vikingskipet neste år.

– Vi er i dialog med Norges Skøyteforbund om hvordan sporten kan endres, men det er en utfordring å få Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) med på laget, medgir Haug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skøytepresident Vibeke Sørensen forteller at denne saken er på agendaen til ISU. Hun legger ikke skjul på at hun har uttrykt ønske om endring overfor de internasjonale lederne.

– Vi er en ledende skøytenasjon, og vi ønsker å ta ansvar for utviklingen av skøytesporten internasjonalt, sier skøytepresidenten til VG. (©NTB)