Avslørte terrorplaner i Tyskland

Tysk politi øker bemanningen på landets flyplasser, etter en alvorlig terrortrussel. Foto: Scanpix
Tysk politi øker bemanningen på landets flyplasser, etter en alvorlig terrortrussel. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykter at terrorister skal slå til i slutten av måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den tyske regjeringen som sitter på opplysningene om at islamistiske terrorister kanskje vil slå til mot landet i slutten av november.

Sikkerheten skjerpes nå over hele Tyskland, sa innenriksminister Thomas de Maiziere på et hasteinnkalt pressemøte onsdag.

Regjeringen skal ha mottatt opplysninger fra en utenlandsk etterretningstjeneste som peker på at en terroraksjon er like rundt hjørnet.

Under pressekonferansen sa Maziere at det er «grunn til bekymring, men ingen grunn til hysteri».

Sikkerheten trappes nå opp over hele landet, spesielt på flyplasser og togstasjoner, skriver den danske avisen Politiken.

Regjeringen oppfordrer også det tyske folket til å være årvåkne, og ledere i flere delstater i landet har innkalt til lokale pressekonferanser om ulike tiltak.

Ifølge Politiken skal det ha florert flere rykter den siste tiden om at tyske islamister er på vei tilbake til hjemlandet etter å ha blitt lært opp av terrorister i Afghanistan og Pakistan.

Innenriksminister Thomas de Maiziere på pressekonferansen onsdag, der han advarte om et mulig terrorangrep i landet i slutten av november. Foto: Scanpix