Konkurrerte i Rumpeldunk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gikk det da Harry Potter-fans var samlet til cup i Rumpeldunk i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv uten flygende sopelimer eller gullsnopp fikk de det til å fungere. I helgen samlet Harry Potter-fans seg i New York til Cup i rumpeldunk (quidditch).

Les også: Se Potter-fansen

46 lag fra USA og Canada hadde møtt opp for å spille. Enda flere stod på sidelinja og heiet. Hundrevis av spillere løp rundt med sopelimer mellom knærne.

Her spiller de rumpeldunk

Kjemper for aksept

Det er fjerde gang det bli arrangert cup i rumpeldunk. Rumpeldunk er altså navnet på sporten som Harry Potter utøver i J.K. Rowlings bokserie.

Les også: Endelig frie

Nå forsøker virkelighetens rumpeldunkspillere å få aksept for sporten sin. Ifølge dem selv er ferdighetene som skal til for å bli en god rumpeldunkspiller krevende. De sammenligner det med å være en lacrosse eller en forsvarsspiller i amerikansk fotball.

Det er nå også laget en offisiell regelbok for rumpeldunk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klovnen med gullsnoppen

I bøkene er gullsnoppen en flygende ball som avgjør kampen dersom man klarer å fange den. Siden dette er vanskelig å få til i «gompeverden» har spillerne funnet sin egen løsning. Her blir gullsnoppen festet til en klovn som løper rundt med den mens han forteller vitser.

Rumpeldunk-spillene begynte ved Middlebury College i Vermont i 2005, og har siden spredd seg til universiteter i Nord-Amerika.

Det var laget fra Middlebury som vant i helgens finale i DeWitt Clinton Park i New York.

Nest siste film i sagaen om Harry Potter har premiere i Norge denne helgen.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Fans heier uner mesterskapet i rumpeldunk i New York Foto: ScanpixFans heier uner mesterskapet i rumpeldunk i New York Foto: Scanpix