Solgte narkotika mens han sonet hjemme

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 29 år gammel mann er tiltalt for å ha solgt 3,5 kilo amfetamin fra sitt eget hjem, samtidig som han sonet en alvorlig narkotikadom med fotlenke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen var i ferd med å avslutte soning for en dom på to og et halvt års fengsel, da han ble pågrepet, skriver VG.

Ifølge politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt var mannen i ferd med å overlevere 1,7 kilo amfetamin da han ble pågrepet. En tilsvarende mengde ble funnet i et skogholt i nærheten av mannens hjem.

Soning med elektronisk fotlenke i eget hjem ble startet som en forsøksordning høsten 2008. I fjor sonet 800 personer med elektronisk kontroll. Nå ønsker Fremskrittspartiet å stramme inn.

– Justisminister Knut Storberget (Ap) har i statsbudsjettet for 2011 foreslått å bevilge 10 millioner kroner ekstra til hjemmesoneordning. Vi ønsker heller å bruke midlene på sikkerhetsforsterkninger i fengslene, sier Frps justispolitiske talskvinne Åse Michaelsen til avisen.

Statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet sier at ordningen blir evaluert, og at tilbakemeldingene så langt har vært at antall uheldige episoder er «svært lavt» og at «det derfor ikke er noen grunn til å reversere ordningen». (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter