Her kan du gå på skattejakt

Mange eventyrere har vært på jakt etter store rikdommer. Mye har blitt funnet allerede, men fortsatt ligger det skjulte skatter rundt omkring i verden. Kart: Sverre Bjørstad Graff.
Mange eventyrere har vært på jakt etter store rikdommer. Mye har blitt funnet allerede, men fortsatt ligger det skjulte skatter rundt omkring i verden. Kart: Sverre Bjørstad Graff.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes fremdeles steder det går an å finne tapte skatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Få ting har pirret vår eventyrlyst så mye som historiene om fortidens djerve skattejegere, eventyrere i alle aldre som drevet av gulltørst la ut på ekspedisjon med skattekart og spade i håp om å komme over en tapt rikdom skjult under en mystisk X.

Fortsatt får ord som inkagull, sjørøverskatter og egyptiske gravkamre det til å rykke i bena til mange lenestolseventyrere verden over.

Finn en tapt skatt, og du går fra å være en vanlig hvemsomhelst - til å bli en oppdager det vil fortelles gjetord om i flere generasjoner.

Og trodde du alt er oppdaget, kan du tro om igjen. Det finnes nemlig fortsatt store skatter der ute som bare venter på å bli funnet av heldige oppdagere og lykkejegere.

The Huffington Post har laget en liste over noen av stedene der du kan begi deg ut på skattejakt i virkeligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

1. Superstition Mountains i Arizona: Et eller annet sted i disse fjellene skal gullgruven The Lost Dutchman ligge skjult. Gruven ryktes å være full av gull, og er kanskje den mest berømte forsvunne gruven i amerikansk historie. Ifølge enkelte beregninger leter omkring 8000 mennesker etter gruven hvert eneste år. En legende går ut på at apacheindianerne først kontrollerte den. Les også: Ny gullfeber i USA

2. Kaliningrad, Russland: Ravrommet var et kammer dekket fullstendig i ravpaneler, bladgull og speil. Det lå i et palass nær St. Petersburg, og på grunn av sin utrolige skjønnhet ble rommet noen ganger kalt «Verdens åttende underverk». Det ble plyndret av nazistene under andre verdenskrig og fraktet til Königsberg. I 2003 avduket man en rekonstruksjon av det berømte rommet. Les også: Hvor tok ravkammeret veien?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Øya Cocos, Costa Rica: I løpet av århundrene etter at Spania slo Inkaene samlet den katolske kirken seg enorme rikdommer i Lima. Under uavhengighetskrigene i Sør-Amerika måtte byen evakueres. Limaskatten skal ha blitt brakt fra Peru i 1820, og har aldri siden kommet til rette. Kaptein William Thompson fikk ordre om å bringe skatten til Mexico. Det er antatt at han drepte sine passasjerer og navigerte til øya Cocos, der han begravde skatten. Den skal være verdt omkring 360 millioner kroner i dagens penger. Les også: Limas rikdommer endte som piratskatt

4. Toplitz-innsjøen, Østerrike: Flere millioner forfalskede pundsedler ble dumpet i innsjøen mot slutten av andre verdenskrig. Det er antatt at den også inneholder annet tjuvgods tyskerne plyndret i løpet av krigen. Det skal ha blitt sluppet store mengder gull og andre verdifulle gjenstander i sjøen mot slutten av krigen, blant annet paneler fra det russiske ravrommet (se over), samt dokumenter som viser veien til andre av Det tredje rikets skjulte skatter.

5. Slagmarken Little Big Horn, Montana: En tapt forsendelse av gull fra gruvene kan ha blitt begravd her i 1876. Samme år fant slaget ved Little Bighorn sted, der indianere fra stammene Lakota, Northern Cheyenne og Arapaho forente seg mot det 7. kavaleriregiment. Slaget er det mest berømte i den store Siouxkrigen fra 1876-1877.

6. Øya Mindanao, Filippinene: Tjuvgods stjålet av japanske styrker under andre verdenskrig sies å være gjemt her. Her bør du likevel trå varlig, da det for tiden pågår en geriljakrig på øya.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

7. Mojaveørkenen, California: Siden den amerikanske borgerkrigen har det blitt fortalt historier om nedgravde skip i ørkenen nord for Californiagulfen. Oberst Albert S. Evans rapporterte at han så skipet i 1863, halvt begravd i myra langs sjøen. Det ble sendt ut ekspedisjoner på jakt etter den, men skipet hadde sunket ned i sanden og gjørmen. Gallionen befinner seg nå, ifølge myten, under vannet i den nåværende Saltonsjøen.

For den fullstendige listen, klikk her.

ABC Nyheter har også omtalt flere steder hvor skatter muligens kan skjule seg.

Blant disse er Paktens Ark (som muligens befinner seg i Etiopia) og aztekerhøvdingen Montezumas rikdommer - som trolig havnet på bunnen av en innsjø i Mexico.