Flørtet - fikk hjemmet påtent

En uidentifisert mann antatt å være en slektning av en av de tre mistenkte som er tiltalt i forbindelse med skyteepisoden under den koptiske julefeiringen 6. januar 2010 i Nag Hamadi, der sju mennesker mistet livet, i retten i februar i år. Foto:  Scanpix/AP.
En uidentifisert mann antatt å være en slektning av en av de tre mistenkte som er tiltalt i forbindelse med skyteepisoden under den koptiske julefeiringen 6. januar 2010 i Nag Hamadi, der sju mennesker mistet livet, i retten i februar i år. Foto: Scanpix/AP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Muslimer i Egypt satte fyr på hjemmene til en kristen manns familie etter at han skal ha flørtet med en muslimsk jente i en landsby sør i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet omringet landsbyen Al-Nawahid i Qenaprovinsen og pågrep flere muslimer etter at fem hus, en butikk og et lager eid av den koptisk kristne familien ble påtent i løpet av natten.

De fleste av muslimene som skal ha tatt del i hendelsen var slektninger av jenta, ifølge politiet.

Les også: Minst 49 drept i gisseldrama i irakisk kirke

Slike hendelser gjentar seg sporadisk i Egypt. I fjor utbrøt det antikoptiske opptøyer da landsbyboere brant koptiske hjem og angrep en politistasjon etter at en kopter skal ha voldtatt en muslimsk jente, også dette i Qena.

Væpnede menn skjøt siden seks koptere etter en julefeiring i byen Nagaa Hammadi. Det ble ikke bekreftet noen forbindelse mellom de to hendelsene.

Les også: - Kristne er mål

Den påståtte voldtektsmannen og de tre mistenkte skytterne stilles for retten separat.

Koptiske kristne utgjør mellom seks og ti prosent av Egypts 80 millioner innbyggere. De klager på diskriminering og sekteriske angrep.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside