- Utslettet narkoliga

Italias nasjonale antimafiaadvokat Piero Grasso erklærte mandag at politiet har sprengt en narkoliga fra Balkan. Foto: Scanpix/AP.
Italias nasjonale antimafiaadvokat Piero Grasso erklærte mandag at politiet har sprengt en narkoliga fra Balkan. Foto: Scanpix/AP.

En toårig etterforskning gjennomført av italiensk, serbisk og slovensk politi har ført til 79 pågripelser i seks land og «utslettet» en større narkoliga fra Balkan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsene har sprengt to kriminelle nettverk, et i Nord-Italia og det andre i Serbia og Slovenia. Gruppene smuglet store mengder kokain fra Sør-Amerika for salg over hele Europa.


- Ligaen som ble utslettet i dag etter en lang og svært vanskelig etterforskning stod for en ny forsyningsrute til Italia, sier anti-mafiaadvokaten Piero Grasso.

Les også: Beslagla et tonn kokain

Grasso sier gjengen fra Balkan brukte «konkurransedyktighet på priser og logistikk» til å tre inn på narkotikamarkedet i Milano, som tradisjonelt har vært dominert av 'Ndrangheta-mafiaen fra Sør-Italia.

Etterforskerne sier 105 etterlysninger ble utstedt, men at man ikke har lykkes i pågripe gjengens antatte leder, Darko Saric.

Hans bror Dusko Saric ble arrestert i Montenegro i forbindelse med etterforskningen. Totalt 3,5 tonn kokain ble beslaglagt i løpet av etterforskningen, både i Italia og andre land.

Les mer på ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden