Oppdaget ny blekksprut

Denne typen blekksprut har organer som produserer lys for å tiltrekke seg byttedyr. Foto: http://seamounts2009.blogspot.com/
Denne typen blekksprut har organer som produserer lys for å tiltrekke seg byttedyr. Foto: http://seamounts2009.blogspot.com/

En ny blekksprutart har blitt oppdaget etter analyse av 7000 prøver som ble samlet under en forskningsferd sør i det indiske hav i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye arten er 70 centimeter lang, og er et stort medlem av chiroteuthidfamilien, heter det i en pressemelding fra miljøorganisasjonen IUCN.

Blekkspruter fra denne gruppen er lange og slanke, med organer som produserer lys for å tiltrekke seg byttedyr.

Hittil har mer enn 70 blekksprutarter blitt identifisert som følge av ferden, noe som utgjør mer enn 20 prosent av den totale blekksprutdiversiteten på jorden.

- Mange av prøvene ligner hverandre, og vi har måttet se på muskler og magelengde for å skille mellom ulike arter, sier marinbiolog Alex Rogers ved Zoological Society of London.

Oppdagelsene er del av IUCNs Seamounts Project, som startet for et år siden. Målet er å forbedre bevaringen av de marine ressursene i området.

Se flere bilder av artene som ble funnet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden