Paven hyller ski

Pave Benedikt XVI møtte mandag italienske skisportsutøvere i Vatikanet. Foto: Scanpix/AP /Osservatore Romano.
Pave Benedikt XVI møtte mandag italienske skisportsutøvere i Vatikanet. Foto: Scanpix/AP /Osservatore Romano.

Pave Benedikt XVI roste mandag skisporten, og sa til skiinstruktører at idretten gjør en seiglivet overfor livets problemer og minner mennesker om hvor små de er i skaperverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Deres arbeid som «skimestere» hjelper til med å styrke visse egenskaper, for eksempel fasthet i jakten på sine mål, respekt for regler, og seighet i møte med utfordringer, sa paven til gruppen.

De besøkende skisportsutøverne inkluderte Italias utenriksminister Franco Frattini, som er fjell- og skientusiast.

Les også: Advarer nettbrukere

- Balanse

- I alle sportsgrener forstår deltakerne bedre at kroppen deres ikke bør betraktes som et objekt, men at den lar dem uttrykke seg og etablere bånd til andre.

- På denne måten fører balansen mellom den fysiske og åndelige dimensjonen til at man ikke idoliserer kroppen, men respekterer dem, sa paven, og gjentok sine fordømmelser av misbruk som ved inntak av steroider, sa paven.

Les også: Søker eksorsister

Fjell

Benedikt sier en annen fordel med skisport er at den finner sted i fjellene.

- Dette er et miljø som på en spesiell måte gjør at vi føler oss små, lar oss vende tilbake til vår sanne natur som skapninger og gjør oss i stand til å stille spørsmål om betydningen av skaperverket ved å løfte øynene våre mot toppen og åpne oss for Skaperen.

Avdøde Johannes Paul II, Benedikts forgjenger, var svært glad i fjellene og i det å gå på ski, og tok seg gjerne opp i de italienske bakkene når helsen tillot det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden