Brann i skyskraper slukket

Beboere flyktet for livet i tykk røyk da en 28 etasjers bygning i Shanghai tok fyr. Minst 42 personer er bekreftet omkommet, mens 90 er blitt sendt til sykehus for behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

I alt 156 familier bodde ifølge lokale myndigheter i bygningen, som ligger i ett av Shanghais tettest befolkede områder.

Bygningen skal ha vært under oppussing da brannen brøt ut ved 14-tiden lokal tid. Tykk, svart røyk veltet ut av bygningen, samtidig som det sto flammer ut av vinduene.

Det skal ha vært flere lærerboliger i bygningen, men mange av lærerne skal ha vært pensjonister.

Våte sokker

En overlevende sier at hun flyktet nedover trappene fra 16. etasje sammen med ektemannen, sønnen og et barnebarn. På vei ned møtte de brannmannskap som sørget for å få dem i sikkerhet.

– Røyken var svært sterk, og glasset i vinduene var glovarme. Sønnen min tok av sokkene og dyppet dem i vann, og vi brukte dem for å dekke til nesene våre. Jeg snublet over mennesker mens vi gikk, sier Li Xiuyun (61).

Stillas

Fotografier i kinesiske medier viser at enkelte beboere tok seg ut på et stillas som omringet bygningen, og som de klynget seg fast i. Det ble også observert et helikopter som senket redningsarbeidere ned på taket av bygningen.

Brannmannskap greide å slukke brannen etter fire og en halv time, hvorpå de tok seg inn i bygningen og gjennomsøkte de øverste etasjene.

Over 100 mennesker skal ha blitt reddet ut i tillegg til de 90 som ble skadd, ifølge Xinhua. Overlevende ble evakuert til en stadion like ved der de fikk krisehjelp.

Brannmannskapene jobber med slukkingen. Foto: Reuters/Scanpix


Les flere nyheter i ABC Nyheter.