Kapret statsministeren

Kong Harald mottar her Brobyggerprisen i 2006 av pakistanere i Norge. Nå skal kongeparet være invitert til Pakistan etter et møte mellom Høyre-politikerne Amir Javed Sheikh og kona Afshan Rafiq Pakistans statsminister Syed Yusuf Raza Gilani. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)
Kong Harald mottar her Brobyggerprisen i 2006 av pakistanere i Norge. Nå skal kongeparet være invitert til Pakistan etter et møte mellom Høyre-politikerne Amir Javed Sheikh og kona Afshan Rafiq Pakistans statsminister Syed Yusuf Raza Gilani. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)

På ferie i Pakistan har det norske Høyre-muslimske ekteparet Amir Javed Sheikh og kona Afshan Rafiq sørget for at Kong Harald og Dronning Sonja blir invitert til Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Samtidig har de invitert landets statsministerpå besøk til Norge. Men paret, som omtales som en parlamentarisk delegasjon fra Norge, er trolig ikke på noe offisielt besøk i opprinnelseslandet.

- De er ikke på oppdrag for Høyre sentralt. Jeg hørte at hun (Rafiq) skulle på ferie til Pakistan sammen med mannen sin, sier kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyres stortingsgruppe til ABC Nyheter.

Heller ikke Eirik Lae Solberg, talsmann for Høyre i bystyret i Oslo, er kjent med at ekteparet skal være på offisielt oppdrag for Høyre i Pakistan.

Rafiq vakte internasjonal oppsikt da hun som første muslimske kvinne ble valgt inn på Stortinget i 2001. I dag er hun første vararepresentant. Amir Javed Sheik sitter i Bystyret i Oslo for Høyre og er bydelsrepresentant på Sagene.

- Vil forsterke forbindelsene

Møtet med statsministeren i verdens sjette største land skjedde søndag i statsministerboligen. Statsministeren ba innstendig den norske regjeringen om å ta del i Pakistans nasjonale strategi for gjenoppbygging av de flomrammede områdene og rehabilitering av de 20 millioner flomrammede menneskene.

Høyre-politiker Afshan Rafiq har truffet den pakistanske statsminsteren Syed Yusuf Raza Gilani. (Foto: Scanpix)Høyre-politiker Afshan Rafiq har truffet den pakistanske statsminsteren Syed Yusuf Raza Gilani. (Foto: Scanpix)

- Ved siden av å ha forsterket handelsbåndene med Norge, burde vi ha mer person-til-person-kontakter og utvekslinger av parlamentariske delegasjoner for å øke våre bilaterale forbindelser på grasrotplan, uttalte statsminister Gilani etter møtet, ifølge en rapport fra Associated Press of Pakistan.

Inviterte kongeparet

Ekteparet Sheikh/Rafiq hyllet på sin side den pakistanske regjeringen for innsatsen for de flomrammede i landet. De uttrykte full tillit til den nåværende regjeringen og ledelse og sa ifølge rapporten:

- Vi ønsker et styrket demokrati i Pakistan.

De inviterte statsminister Syed Yusuf Raza Gilani til Norge for å motta Brobyggerprisen 2011 som anerkjennelse av hans arbeid for å forbedre Pakistans forhold til vestlige land. Gilani inviteret på sin side Kong Harald og Dronning Sonja til Pakistan.

Slottet er foreløpig ukjent med en mulig invitasjon til Pakistan.

- Et eventuelt statsbesøk blir vurdert og besluttet av Slottet i samarbeid Utenriksdepartementet og Statsministerens kontor, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige Slott til ABC Nyheter.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden