Heldig seier for Arsenal

Cesc Fàbregas banker inn 2-0 for Arsenal, men londonlaget var heldige som ikke slapp inn felre enn bare ett mål. (Foto: Scanpix).

Arsenal klatret til 2.-plass på tabellen i engelsk eliteserie med en sterk borteseier over Everton søndag.

Arsenal vant til slutt 2-1 borte mot Everton, men laget kan i første rekke takke målvakt Fabianski og dommer Howard Webb for at alle poengene ble med hjem til London.

Evertons spillere hadde en rekke muligheter til å score, men det ble med Tim Cahills redusering like før slutt.

Sagnas første på 106 kamper

Hjemmelaget kom til den beste muligheten det første kvarteret, men hodespesialisten Cahill bommet da han fikk servert et flott innlegg av Seamus Coleman.

Arsenal kom gradvis mer med i kampen og da Samir Nasri fyrte av et langskudd med ti minutter til pause klarte ikke Everton-forsvaret å stå imot.

Først reddet keeper Tim Howard forsøket fra franskmannen, men det var Arsenal-spillerne som tok seg av returen. Andrej Arsjavin fant backen Bacary Sagna som distinkt vis banket ballen opp i vinkelen fra skrått hold.

Målet var det første på 106 kamper for den franske backen.

Kalddusj

Vertene fikk en ny kalddusj bare tre minutter etter sidebyttet da Cesc Fàbregas dobbelt for Arsenal etter fikst samspill med Marouane Chamakh. Fabregas flikket ballen inn i mål eter pasning fra den marokkanske spissen.

Everton ga imidlertid ikke opp og presset bortelaget tilbake mot slutten. Gunners-keeper Lukasz Fabianski vartet opp med flere strålende redninger og stengte buret igjen.

Ikke før det gjensto ett minutt av ordinær tid klarte hjemmelaget å redusere.

En kort corner fant Louis Saha på bakre stolpe. Spissen headet tilbake i feltet der Cahill gjorde opp for missen tidligere i oppgjøret. Australieren fikk en enkel jobb med å styre inn reduseringen.

Merseyside-lagets overtak holdt imidlertid ikke til å sikre poeng i overtidsminuttene, og Arsène Wengers menn kunne tilfreds ta med seg seieren hjem.

Burde hatt straffe

Dommer Howard Webb er neppe en populær herreman i Liverpool i kveld.

Flere av Arsenals spillere fikk tildelt gult kort og spesielt Cesc Fàbregas var heldig som slapp unna med rødt.

Også stopper Sébastien Squillaci burde kanskje vært utvist. Midtveis i andre omgang stormet Evertons Luis Saha mot mål, men ble på ureglementert vis stoppet av franskmannen. Dommer Webb nøyde seg imidlertid med gult kort til Squillaci. Hadde Saha ikke blitt tacklet hadde han hatt fri bane mot Fabianski i Gunners-buret.

Ikke lenge etter fikk Saha en ny gyllen mulighet til å score. Spissen dro til på et innlegg fra Seamus Coleman, men ballen ble stoppet av Arsenals Song. TV-bildene i etterkant viste at Song løftet armen og ballen traff ham i overarmen. Everton burde nok ha fått straffe i den situasjonen.

Ligaleder Chelsea spiller senere søndag. De møter Sunderland på Stamford Bridge i London.