- Glade for å være i live

Det løslatte britiske gisselet Rachel Chandler går av flyet etter å ha ankommet flyplassen i Somalias hovedstad Mogadishu. Foto: Scanpix/Reuters.
Det løslatte britiske gisselet Rachel Chandler går av flyet etter å ha ankommet flyplassen i Somalias hovedstad Mogadishu. Foto: Scanpix/Reuters.

Rachel Chandler, en britisk kvinne holdt fanget av somaliske pirater sammen med mannen sin i mer enn et år, sier søndag at de er «svært glade for å være i live».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er svært glade for å være i live og for å være her, sa hun under en kort pressekonferanse i Mogadishu, der paret stanset på vei til den kenyanske hovedstaden Nairobi.

- Vi befinner oss blant anstendige hverdagsmennesker, med somaliere, og ikke med de kriminelle, sa hun da hun besøkte presidentpalasset, mens hun satt sammen med ektemannen Paul, den somaliske statsministeren og lederen av parlamentet.

- Nå skal vi hjem, sammen med vår familie og venner, la hun til.

Flyet deres landet i byen Adado nær grensen til Etiopia, der de ble ført i sikkerhet av den lokale selvutnevnte lederens hovedkvarter tidligere søndag.

Flyet forlot Mogadishu omkring klokken 13 (norsk tid), og er nå ventet ved Wilson-flyplassen i Nairobi, der representanter for britiske myndigheter skal kjøre dem til høykommissæren for debrifing og medisinsk kontroll.

Paret seilet i en liten båt på det indiske hav, fra Seychellene til Tanzania, da de ble kapret av somaliske pirater 23. oktober i fjor.

Ifølge somaliske stammeledere og kilder som har vært tett på forhandlingene som førte til deres frigivelse ble det betalt minst 750.000 dollar i løsepenger til piratene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden