Ti husstander evakuert etter ras i Sogn

Det gikk et ras i Vik lørdag kveld. Kart: Google Maps.
Det gikk et ras i Vik lørdag kveld. Kart: Google Maps.

Ti husstander ble lørdag kveld evakuert etter at det tidligere på kvelden gikk et steinras i nærheten av Vik sentrum i Sogn og Fjordane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 19.46 lørdag fikk politiet melding fra bekymrede innbyggere i Vik som hørte at det gikk et steinras nær sentrum av bygda.

Brannvesenet og Hovedredningssentralen Sør-Norge ble også varslet om raset. Et redningshelikopter ble sendt fra Florø for å forsøke å lokalisere rasområdet. Klokken 22.35 fant mannskapene på helikopteret rasområdet i fjellet like bak Vik Verk.

– Politiet valgte i samarbeid med Vik kommune å evakuere til sammen ti husstander, opplyser operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ifølge TV 2 var det til sammen 36 personer som ble evakuert fra de ti husstandene. De evakuerte tilbrakte natten til søndag på et hotell i Vik sentrum. De må belage seg på enda et døgn på hotell. Først mandag ved 12-tiden er det planlagt at geologer kommer på befaring til rasområdet, opplyser politiet.

Mandag blir det ikke drift på Vik Verk fordi bedriften ligger i enden av rasområdet. Mellom 80 og 100 personer er ansatt ved bedriften. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden