Frankrikes regjering går av

Frankrikes statsminister François Fillon (bildet) og hans regjering går av, opplyser president Nicolas Sarkozys kontor. (Foto: Scanpix).
Frankrikes statsminister François Fillon (bildet) og hans regjering går av, opplyser president Nicolas Sarkozys kontor. (Foto: Scanpix).

Frankrikes statsminister François Fillon og hans regjering går av, opplyser president Nicolas Sarkozys kontor. En utskifting har lenge vært ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarkozy har akseptert avgangen, heter det i en uttalelse fra Sarkozys kontor. At regjeringen går av er en tradisjonell formalitet som gjør presidenten i stand til å utpeke nye ministre uten å være nødt til å si opp de sittende regjeringsmedlemmene.

Ifølge regjeringskilder er det ventet at Fillon på ny vil bli utpekt som statsminister allerede mandag, melder AFP. Deretter vil han trolig utpeke en ny regjering som så vil godkjennes av Sarkozy. Eksperter tror den nye regjeringen vil bestå av færre ministre, og at de hovedsakelig vil komme fra Sarkozys parti UMP.

Ifølge nyhetsbyrået DPA er det ventet at den nye regjeringen vil bli offentliggjort allerede søndag.

Sarkozy signaliserte allerede i mars at han planla å fornye regjeringen sin, etter at presidenten og UMP gikk på en kraftig smell under regionalvalget. Sarkozys popularitet har dalt de siste månedene, og spekulasjoner om en nært forestående utskifting har versert.

Regjeringens omstridte pensjonsreform og Frankrikes budsjettunderskudd er hovedårsakene til misnøyen. Sarkozys sjanser om han stiller til nyvalg i 2012 anses for å være sterkt svekket, og rokeringen gjøres trolig i håp om å gjenreise regjeringens støtte i befolkningen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden