Bale brøt ned blekt Blackburn

Tottenhams Gareth Bale var nok en gang toneangivende da Spurs tok poeng i Premier League. (Foto: Scanpix).
Tottenhams Gareth Bale var nok en gang toneangivende da Spurs tok poeng i Premier League. (Foto: Scanpix).

Det ble ingen ny god opplevelse for Morten Gamst Pedersen og Blackburn da klubben gjestet et poengsultent Tottenham lørdag. Og Liverpool er ennå ikke friskmeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en overbevisende 4-2-seier viste hjemmelaget at det fortsatt har ambisjoner om å kjempe om en plass blant de fire beste på tabellen.

Tottenham hadde kun ett poeng på sine tre siste kamper og trengte en oppsving på formkurven for å ikke falle helt av lasset i kampen om de gjeve mesterligaplassene.

Blackburn kom fra to strake seirer mot Wigan og Newcastle, der Gamst Pedersen scoret i begge oppgjørene. Det var likevel lite som tydet på at gjestene skulle fortsette i samme spor på White Hart Lane.

Det ble tidlig klart at vertene aktet å føre fra start på eget gress. På lagets fjerde corneren møtte Gareth Bale ballen ved første stolpe og styrte inn kveldens første scoring med hodet.

Bale i slag

Kampen fortsatte i samme spor med Spurs som det førende laget. Flere ganger ville vertene ha straffe. Da de for tredje gang klaget til dommeren, fikk de medhold av dommer Andre Marriner. Roman Pavljutsjenko misbrukte imidlertid forsøket fra ellevemetersmerket.

Russeren gjorde det godt igjen seks minutter før hvilen da han headet inn 2-0 etter pasning fra Bale.

Et drøyt kvarter etter pausen måtte Morten Gamst Pedersen gi plass til David Dunn, noen som ikke umiddelbart ga noen positiv effekt for Blackburn.

Peter Crouch økte nemlig like etter til 3-0 på en retur som burde vært avklart av Blackburn-forsvarer Gaël Givet.

Kampens store spiller, Gareth Bale, scoret nok en gang og trygget seieren for hjemmelaget.

– For tiden er Bale både tilrettelegger og målscorer. Han er positiv framover på banen, men ha har også energi til å omstille seg når vi ikke har ballen, skrøt Tottenhams assistenttrener Joe Jordan etter kampen.

Tottenham slakket litt av og mistet konsentrasjonen i forsvarsspillet mot slutten. Reduseringer av Ryan Nelsen og Givet pyntet på resultatet for Blackburn.

Liverpool sliter

Etter fire strake tap i engelsk eliteserie kriget Stoke seg til 2-0-seier mot Liverpool etter scoringer av de høyreiste spissene Ricardo Fuller og Kenwyne Jones.

Fullers mål ti minutter etter sidebyttet var av erketypisk Stoke-merke og kom etter et langt innkast fra Rory Delap.

Som så mange ganger tidligere skapte de giftige innkastene kaos i bortelagets bakre rekker. Etter gjentatte forsøk på å få ballen unna kunne hjelpeløse Liverpool-forsvarere bare se langt etter Fullers tredje forsøk som fant veien til nettet.

På overtid rotet Steven Gerrard bort ballen på midtbanen. Tidligere Liverpool-ving Jermaine Pennant spilte igjennom Kenwyne Jones som enkelt plasserte ballen forbi José Reina.

Med tre poeng tok Stoke seg forbi gjestene på tabellen. Liverpool er nå igjen på nedre halvdel av tabellen etter kun ett poeng på sine to siste kamper. Tre poeng skiller ned til nedrykksstreken.

God Hangeland

Gamstens landslagskollega Brede Hangeland hadde en bedre lørdag. Han var sammen med stopperkollega Aaron Hughes og keeper Mark Schwarzer toneangivende da Fulham spilte 0-0 borte mot Newcastle.

Manchester City skuffet stort hjemme mot Birmingham.

City-manager Roberto Mancini fikk gjennomgå for sine taktiske grep av rasende fans da de lyseblå jaget scoring. Mancini erstattet toppscorer Carlos Tévez med den defensive midtbanespilleren Gareth Barry.

– Å spille med fire spisser betyr ikke at du scorer fire mål. Fotballen er ikke slik. Jeg må tenke som en manager, ikke som en supporter, forsvarte Mancini seg etter en ny kjedelig forstilling.

Også etter forrige kamp fikk italieneren hard medfart av både fans og media. Han ble beskyldt for å ikke ville angripe nok mot byrival United i en kamp som endte 0-0 på City of Manchester Stadium.

Tidligere i dag spilte Aston Villa og Manchester United uavgjort 2-2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden