– Uaktuelt å stasjonere norske fly i Skottland

Forsvarsminister Grete Faremo hadde denne uken samtaler med sin britiske kollega Liam Fox. Framtidig norsk bruk av en nedleggingstruet flybase i Skottland var ett av temaene, skriver The Scottish Sun. Foto: Morten Holm / Scanpix
Forsvarsminister Grete Faremo hadde denne uken samtaler med sin britiske kollega Liam Fox. Framtidig norsk bruk av en nedleggingstruet flybase i Skottland var ett av temaene, skriver The Scottish Sun. Foto: Morten Holm / Scanpix

Norges nye kampfly kommer ikke til å få Lossiemouth i Skottland som en av sine baser, ifølge Forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementet avviser spekulasjoner i The Scottish Sun om at norske kampfly kan bli stasjonert på den nedleggingstruede basen Lossiemouth i Skottland.

Forsvarsminister Liam Fox har denne uka vært i Oslo og diskutert framtidig norsk bruk av basen med sin norske kollega Grete Faremo (Ap). Ifølge avisen pågår det forhandlinger mellom Norge og Storbritannia om norsk bruk av det britiske flyvåpenets base i Skottland.

– Vi kan avkrefte at basesamarbeid med Lossiemouth i Skottland er en aktuell problemstilling. Dette ble ikke berørt i samtalene med Fox, sier pressetalsmann Svein Buer i Forsvarsdepartementet til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden