Går ikke søndag

Petter Northug klarte ikke å kvalifisere seg til kvartfinalene i skøytesprinten på Beitostølen lørdag. Det er usikkert om han stiller til start i søndagens klassiskrenn. (Foto: Scanpix)
Petter Northug klarte ikke å kvalifisere seg til kvartfinalene i skøytesprinten på Beitostølen lørdag. Det er usikkert om han stiller til start i søndagens klassiskrenn. (Foto: Scanpix)

Petter Northug klarte ikke å kvalifisere seg til kvartfinalene i skøytesprinten på Beitostølen lørdag. Det er usikkert om han stiller til start i søndagens klassiskrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug klarte ikke å komme ikke inn blant de 30 som gikk videre til finalene senere lørdag. Northug ble til slutt nummer 31.

Men det skilte ikke mer enn ett hundredels sekund fra Northug og opp til 30. plassen.

Allerede tidlig i prologen ble det klart at Northug ikke hadde dagen. På de siste 20 meterne virket det nesten som han ga opp. Etterpå forsvant han ut i løypenettet for å gå seg ned igjen.

Nå dropper skiesset morgensdagens 15 kilometer klassiske øvelse. Da reiser han hjem til Trøndelag. Skiforholdene er bedre der enn i Valdres.

De to kommende dagene skal han ikke trene. Tirsdag og onsdag blir det et par lette økter, og torsdag går ferden til Sverige.

Northug sa på forhånd at hodet allerede var i Gällivare neste helg. Likevel hadde han ikke regnet med å være så sliten som han har vært på Beitostølen.

Fredag ble det 49.-plass på 15-kilometeren i fri teknikk.

– Det var nok taktisk at han ikke gikk for fullt mot slutten. Han ville ikke gå mer. Kroppen hans er stinn av trening. Det er litt av det samme som skjedde på Beito for to år siden, sa Northugs personlige servicemann, Eirik Myhr Nossum til NTB etter løpet.

- Jeg har snakket med Petter. Han sa det var greit. Han har trent mye og følte seg sliten. Han følte ikke han hadde noe her å gjøre, sier John Northug til VG Nett.

Sprinten ble vunnet av John Kristian Dahl foran Eirik Brandsdal og Øystein Pettersen. Dahl vant også sprinten i sesongåpningen i fjor, den gang i klassisk stil.

– Det er veldig artig å vinne her. Jeg vant i klassisk i fjor, men man må kunne beherske begge stilartene. En god bekreftelse så se at alt fungerer, slo Dahl fast overfor NRK etter seieren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden