Borges-kanon slukket håpet

FFKs Gunnar Heidar Thorvaldsson jubler etter 1-0 scoringen under kvalifiserinskampen i fotball mellom Fredrikstad og LøvHam på Fredrikstad stadion fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
FFKs Gunnar Heidar Thorvaldsson jubler etter 1-0 scoringen under kvalifiserinskampen i fotball mellom Fredrikstad og LøvHam på Fredrikstad stadion fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Løv-Ham presenterte seg som et friskt pust, men drømmen om spill i eliteserien ble effektivt slukket av Fredrikstad. Celso Borges' kanonfrispark ga 2-0-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen var den første i opprykkskvalifiseringen. Fredrikstad skal nå spille opprykksfinale over to kamper mot vinneren av kampen mellom Hønefoss og Ranheim.

FFK var skuffet over å ikke ha klart direkte opprykk. I møtet med Løv-Ham var klubben storfavoritt. Men gjestene fra Bergen sjokkåpnet i Plankebyen, og kunne ledet med både ett og to mål i løpet av et kvarter.

Men sakte og sikkert tok den rutinerte FFK-maskinen over kontrollen. Vertene kom gradvis med, og det ble store sjanser i begge ender. Effektiviteten var imidlertid forskjellen mellom de to lagene.

Frisparkperle

Den hadde Gunnar Heidar Thorvaldsson kontroll på. Han satte inn 1-0 på tampen av første omgang. FFK-angrepet var flott. Hans Erik Ramberg og Amin Askar samspilte fint, og avslutningen var det lite å si på.

Det kom kanskje som en liten kalddusj for Løv-Ham-spillerne. Klubben drømte om å få spise kirsebær med de store, etter å ha levert en frisk sesong på nivå to.

Men i annen omgang ble det enda mer Fredrikstad. Og seieren i kampen ble sikret på forbilledlig vis. Frisparket til Celso Borges ga 2-0 og det var det klasse over. Costaricaneren hamret ballen i mål, og Johan Thorbjørnsen i gjesteburet var sjanseløs.

Løv-Ham hadde enorme muligheter, men selv ikke for åpent mål ble det uttelling.

God sesong

Dermed ebbet det ut i ingenting for Løv-Ham. Men Arne Sandstø og hans spillere har uansett levert en god sesong. Samspillet mellom unge Fredrik Haugen og Sindre Marøy på topp var svært godt fredag, og skapte store problemer for Fredrikstad.

Men mål ble det ikke ut av det. Dermed blir det nok en sesong i første divisjon.

Fredrikstad har muligheten til å komme tilbake på toppnivå. Klubben rykket ned i fjor etter å ha tapt for rival Sarpsborg i kvalifiseringen.

Neste år er Sarpingene i eliteserien. Kanskje får de også følge av lokalrivalene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden