Lekter i havsnød utenfor Mandal

Fire fartøyer forsøker torsdag kveld å berge en lekter som er i havsnød utenfor Mandal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskapet på fire om bord i den 22 meter lange lekteren meldte litt over klokka 18 torsdag at motoren på fartøyet ikke var sterk nok i det dårlige været som herjer langs sørlandskysten.

– Det blåser kuling i området, og mannskapet tok kontakt for bistand. Lekteren ligger ikke langt fra fjæresteinene utenfor Mandal, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

En redningsskøyte, to fiskebåter og en supplybåt arbeidet ved 19.30-tiden med å få en slepeline over til lekteren. Et Sea King redningshelikopter var samtidig på vei til området for å bistå dersom det blir nødvendig for mannskapet å evakuere lekteren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden