Dansk statsminister i Facebook-trøbbel

Lars Løkke Rasmussen må stå til rette for en link lagt ut på profilen hans på Facebook. (foto: Scanpix)
Lars Løkke Rasmussen må stå til rette for en link lagt ut på profilen hans på Facebook. (foto: Scanpix)

Linket til YouTube-video som beskyldte dansk rikskringkaster for manipulasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På statsminister Lars Løkke Rasmussens Facebook-profil ble det lagt ut en link til en YouTube-video som beskylder den danske rikskringkastingen DR for manipulererende metoder.

Nå krever opposisjonen en forklaring.

- En skandale

- Det er en skandale at Lars Løkke Rasmussen som pressens minister overhodet blander seg inn i DR, sier medieansvarlig i Socialistisk Folkeparti, Holger K. Nielsen, til nyhetsbyrået Ritzau, melder DR (Danmarks Radio).

Nå krever opposisjonen svar på hvordan det kan ha seg at en pressekritisk video som kritiserer DR for manipulasjon, og for ikke å være til å stole på, torsdag ble lagt ut på statsministerens Facebook profil.

Linken til videoen ble senere fjernet fra siden.

Stiller spørsmål

Lars Løkke Rasmussen har vært Danmarks statsminister siden 2009, da han tok over etter Anders Fough Rasmussen. Han holder sin profil på Facebook åpen, for å være i dialog med det danske folk, skriver han på sin Facebook-side.

Holger K. Nielsen varsler om at han kommer til å stille et paragraf 20-spørsmål til Løkke Rasmussen. Det kan sammenlignes med hva vi i Norge kaller Stortingets spørretime.

- Grove beskyldninger

- Synes statsministeren at det er i orden at han som pressens minister på sin egen Facebook-profil kjører grove beskyldninger mot DR om blant annet lisensfinansiert manipulasjon? spør Holger K. Nielsen.

Løkke Rasmussens eget parti Venstre beklager nå overfor DR at linken til videoen ble lagt ut på statsministerens profil og kaller hendelsen en feil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden