Mer sulten enn noen gang

Petter Northug på Beitostølen 11.november. Foto: Scanpix
Petter Northug på Beitostølen 11.november. Foto: Scanpix

Petter Northug er mer sulten enn noen gang foran sesongen, der VM i Oslo er det store målet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Et VM på hjemmebane hjelper på, sa langrennsesset.

Interessen for 24-åringen fra Mosvik nådde nye høyder under torsdagens pressekonferanse på Beitostølen. Rundt 80 journalister var på plass på SAS-hotellet, og fem medier sendte seansen direkte.

Langrennseksperten i den svenske storavisen Expressen, prioriterte også pressekonferansen og den norske langrennsåpningen foran den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna til helgen.

Northug, som ikke har snakket direkte med mediene på snart én måned, ble som ventet ikke svar skyldig. Han har unngått sykdom, fått forberedt seg bedre enn før, og de såkalte profiltestene viser at han ligger på et høyere nivå enn tidligere sesonger.

– Jeg føler meg to år sterkere enn i fjorårssesongen, sa Northug.

Individuelle intervjuer i forkant av konkurranser er det slutt med. Det er ikke alle som liker det.

– Jeg merker lite til presset. Det kan jeg takke folk rundt meg for. For meg fungerer det å gjøre det på denne måten. Det er slik jeg kan forberede meg best mulig til VM i Oslo.

Døgn

Northug har ikke gjort de store endringene i treningen. Litt flere døgn i høyden er største endringen. I det minste som han snakker høyt om.

– Jeg føler at jeg får mer effekt av høydeoppholdene om jeg er der noen dager ekstra. Det håper jeg å dra nytte i høydeoppholdet foran VM i Oslo også.

Der er målet én gull. Han vil ikke stå opp og si at han skal vinne flere enn ett. Han tror heller ikke det er mulig å gå alle seks distansene slik han gjorde i OL i Vancouver.

– Det er mindre vann mellom båtene i et VM. Stafett og femmila henger høyest, og de kommer til slutt. Det betyr at det må prioriteres. Og jeg vet hvor tøft det er å vinne det første gullet.

Svakhet

Northug er blitt en komplett skiløper. Hva er din største svakhet, var det en som ville vite?

– Kanskje at jeg ikke klarer å svare på det spørsmålet, sa Northug med et lite glis.

Verdenscupåpningen i Gällivare neste helg er viktigere for Northug enn det som skjer på Beitostølen til helgen.

– For meg blir denne helgen mer som en gjennomkjøring. For andre er det mer viktig. Jeg vil gå fort i Sverige. Det er viktig å få en god start i verdenscupen. Målet er å samle opp et overskudd til da, sa Northug.

Det hjelper også på motivasjonen at Gällivare er hjemmebanen til Markus Hellner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden