Sommeren er kommet til Bulgaria

Også for ett år siden var det varmt i Bulgaria på denne årstiden. Her har en gruppe menn slått seg ned ved en strand øst for hovedstaden Sofia, da termometeret viste 15 grader celcius 13. november 2009. Nå er det nesten dobbelt så varmt i landet. Foto: Petar Petrov (AP Photo)
Også for ett år siden var det varmt i Bulgaria på denne årstiden. Her har en gruppe menn slått seg ned ved en strand øst for hovedstaden Sofia, da termometeret viste 15 grader celcius 13. november 2009. Nå er det nesten dobbelt så varmt i landet. Foto: Petar Petrov (AP Photo)

I Bulgaria nyter innbyggerne opp mot 28 grader i november. Normalen ligger på null grader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre branner har den siste uken feid over det lille landet helt sørøst i Europa. Dette, i kombinasjon med et uvanlig varmt og tørt vær for sesongen har resultert i rekordhøye november-temperaturer i landet.

Bare i går, onsdag, skal det ha brutt ut 30 nye branner i forskjellige regioner av Bulgaria. Gårsdagens branner kom etter at brannvesenet over hele landet har vært opptatt med å slukke mer enn 300 andre branner i landet tidligere denne uka.

Rundt ett tusen brannkonstabler holder fremdeles på med etterslukningsarbeidet i et fjellområde utenfor landsbyen Cherni Vit i det sentrale Bulgaria, der mer enn 300 hektar skog sto i full fyr i går.

De fleste av de mange brannene får imidlertid innbyggerne i landsbyene skylden for. Mange bulgarere har på denne tiden av året for vane å brenne løv og gress for å rydde i sine hager og brukseiendommer, forteller flere brannkonstabler til bulgarske medier.

I forbindelse med det uvanlig tørre været i kombinasjon med voldsomme vinder har brannene spredt seg på rekordfart med en hastighet på hele 120 kilometer i timen i de nordligste fjellområdene.

I den sentrale byen Plovdiv ble det i går målt hele 28 grader celcius. Normal temperatur for årstiden i dette området ligger på rundt null grader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden