Klart for Potter-galskap

Med storstilt premiere knytter det seg store forventninger til første film i siste del av sagaen om verdens høyest elskede trollmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arthur Wiltersen og Lulla Lunekjær er på vei. Det vil si skuespillerne som spiller dem.

Mark Williams og Evanna Lynch kommer for å kaste glans og stjernestøv over festpremieren på «Harry Potter og Dødstalismanene del 1» på Colosseum kino fredag. Der vil de bli fulgt av et kobbel med norske kjendiser og deres barn på den røde løperen.

Se også: - En helt annen film

Hele arrangementet begynner med et fakkeltog fra Frognerbadet, der alle som vil er invitert til å kle seg ut som trollmenn, hekser og lignende. Toget går til Colosseum Kino der gjestene kommer.

For vanlige kinogjengere er den ordinære premieren på filmen fredag i neste uke. Tromsø kino oppfordrer også kinogjengere til å kle seg ut for premieren.

Bildespesial: Harry Potter gjennom 9 år

I fjor var det Wiltersen-tvillingene som besøkte Oslo, men denne gangen er det altså pappaen deres og den rare lille overtroiske Lulla fansen kan få se i levende live.

Se også: Møt Potter-tvillingene her

Fordi forfatter J.K Rowling avsluttet Harry Potter-serien med en tjukk murstein av en bok er «Harry Potter og Dødstalismanene» delt opp i to filmer. Den første filmen har verdenspremiere denne uken, mens den neste filmens premiere er lagt til juli 2011.

Les også: Mer Harry Potter?

Se traileren til «Harry Potter og Dødstalismanene» her
Se også: - Harry er så sårbar

I 2011 er det ti år siden premieren på den første Harry Potter-filmen. Avslutningen på serien er ikke bare avslutningen på et populærkulturelt fenomen som har rammet, og til dels lammet hele verden.

Les også: Se Potter-fansen

Det er også avslutningen på en era for Potter-skuespillerne Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint, som har vokst opp i rollene sine.

Les også: Endelig frie

Les også: Går til spøkelsene

«Harry Potter og dødstalismanene del 1» begynner med at Harry, Ronny og Hermine legger ut på et farlig oppdrag der de skal ødelegge talismanene som sikrer Voldemorts udødelighet.

Les også: Harry Potter blir universitetsfag

Trollmannverdenen har nå blitt et farlig sted å være for alle Voldemorts fiender, som må tåle terrorisering og arrestasjoner. En krig er allerede i gang der dødseterne har tatt kontroll over både Galtvort og Magidepartementet.

Dette blir den avgjørende kampen for Harry Potter og hans allierte, for å redde trollmannsverdenen fra Voldemorts terrorvelde.

Les anmeldelsene av tidligere Harry Potter-filmer:

Harry Potter og Ildbegeret

Ikke så magisk Harry Potter

En stille eksplosjon

Bildespesial:

Se hovedrollenes videohilsener her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden