Meny

Fire drept i fengsel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye fengselsopptøyer i Brasil.

Denne gangen ble også flere av fangevokterne tatt som gisler av fangene. Hendelsen skjedde nord i Brasil, ikke langt fra opptøyene i det overfylte Pedrinhas-fengselet i staten Maranhao tirsdag. Der ble 18 mennesker drept, og fire skal ha blitt halshugd.

Les også: 18 døde etter opprør i fengsel

En talskvinne for myndighetene i Amazonas sier til nyhetsbyrået AFP at opptøyene startet med at to rivaliserende gjenger slåss om kontroll over deler av fengselsområdet, og begynte å tenne på madrasser.

De insatte skal ha krevd og få snakke med en advokat eller en menneskerettighets observatør. Talskvinnen sier en advokat allerede var kommet til stedet da opptøyene startet, og forhandlinger var allerede i gang for å få løslatt gislene.

Overfylte fengsler er et stort problem i Brasil.

I fengselet der de nye opptøyene fant sted, er det en kapasitet på 200 fanger. Men for øyeblikket var det 828 insatte der, skriver AFP.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært