Meny

Boeing setter Dreamliner på bakken etter brann

Boeings 787 Dreamliner under sin første landing i juli 2010. EPA/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme flytype som Norwegian har valgt som sitt langdistansefly.

Boeing stanset onsdag alle testflygninger med den nye 787 Dreamliner, etter en brann ombord på en testflygning tirsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi har bestemt oss for å fokusere på tester på bakken, og ikke fly flyet inntil vi vet årsaken til hendelsen, sier talskvinne Loretta Gunter fra Boeing til nyhetsbyrået AFP.

Kabinen ble fylt med røyk under testflygningen, som er en av seks testturer med den nye 787-modellen. Flyet ble måtte lande i Laredo, Texas.

- Det var en brann ombord på flyet, som skapte røykutvikling i kabinen, sier Gunter.

Boeing 787 Dreamliner er flyet som Norwegian har valgt som sitt langdistansefly, til blant annet Bangkok og New York. Flygningene skal etter planen starte i 2011.

Les også: Her er Norwegians New York-fly

Mandag underskrev Norwegian den første leasingkontrakten på to fly med det amerikanske leasingselskapet ILFC.

- Dette er en viktig milepæl for oss som betyr at vi har tatt et valg med hensyn til flytype. Dreamliner er et fly for fremtiden, med en høy passasjerkomfort og lave driftsutgifter. Lavt drivstoff-forbruk gjør også at flytypen uten tvil er den mest miljøvennlige vi kunne velge, sa administrerende direktør i Norwegian Bjørn Kjos i en pressemelding mandag

I første omgang har flyselskapet inngått avtale om å lease to fly med leveranse høsten 2012. Det arbeides videre med å sikre yttterligere flyleveranser. Selskapet er i sluttforhandlinger om ytterligere fire-seks fly av samme type.

Populært