Meny

Dagbladet vurderer stillingskutt

VURDERER KUTT: Sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, vurderer å outsource redaksjonelle funksjoner knyttet til helgebilagene Fredag, Magasinet og Søndag. (Foto: Berit Roald/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vurderer å outsource funksjoner på deskene til helgebilagene bekrefter sjefredaktør Lars Helle. De ansatte er rystet, ifølge nestleder i redaksjonsklubben.

(ABC Nyheter): På et allmøte onsdag ettermiddag ble de ansatte i Dagbladet informert om at ledelsen vurderer å outsource jobber på desken til helgebilagene Fredag, Magasinet og Søndag.

- Vi har gitt beskjed til de som dette angår, at vi vurderer å sette ut en del av funksjonene på desken, bekrefter sjefredaktør Lars Helle overfor ABC Nyheter.

Han kan ikke si noe om hvor mange jobber som eventuelt vil kuttes.

- Det vet vi ikke. Kanskje ingen. Vi skal bare vurdere dette. Det er en lang prosess og vi er veldig tidlig i den, sier Helle.

- Folk er rystet

Nestleder i redaksjonsklubben i Dagbladet, Harald Klungtveit, sier til ABC Nyheter at informasjonen som kom frem på allmøtet har skapt sterke reaksjoner på hele huset:

- Folk er rystet over initiativet om å vurdere outsourcing av redaksjonelle funksjoner. De lurer på hva som blir det neste, sier han.

Klungtveit forklarer at de tre klubbene på huset, redaksjonsklubben, grafisk klubb og HK Media, har sendt en felles uttalelse til ledelsen:

- Der ber vi om at denne veldig dårlige ideen skrinlegges umiddelbart.

- Vi kan heller ikke akseptere at noen av våre medlemmer skal være med på å utrede et initiativ der formålet ser ut til å være outsourcing.

- Er folk redde for jobbene sine?

- Det er vanskelig å unngå når det er snakk om å legge ut redaksjonelle stillinger på anbud, sier Klungtveit.

- Kan være tøft

Ifølge sjefredaktør Lars Helle er Dagbladet i en kontinuerlig forbedrings- og omstillingsprosess:

- Og nå var tiden kommet til magasindeskene.

- Ifølge Hovedavtalen må vi gi beskjed til de involverte tidlig, slik at folk vet hva som skjer, at de vet at vi vurderer dette.

- Det kan være tøft for folk å høre. Men det er altså ganske langt frem i tid at dette eventuelt vil skje, sier Helle til ABC Nyheter.

Magasinet-redaktør Asbjørn Halvorsen ønsker ikke å kommenterer saken overfor ABC Nyheter.

Populært