Drogba-kopi erstatter Carew i Villa?

Bafetimbi Gomis (foran) skal være ønsket av Gerard Houllier og kan være mannen som skal erstatte John Carew i Aston Villa. (Foto: Scanpix).
Bafetimbi Gomis (foran) skal være ønsket av Gerard Houllier og kan være mannen som skal erstatte John Carew i Aston Villa. (Foto: Scanpix).

Engelsk presse hevder franske Bafetimbi Gomis er på vei til Villa Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det har den siste tiden vært spekulert i om John Carews dager i Aston Villa er talte og nå bærer pressen på balløya ved til det ellers så godt brennende bålet.

Ifølge britiske aviser skal Lyons franske Bafetimbi Gomis være sterkt ønsket av manager Gerard Houllier og på vei til den engelske Premier League-klubben.

Prisen for Gomis skal være på i underkant av ti millioner pund, vel 90 millioner norske kroner.

Newcastle neste?

Engelske The Guardian skriver at med Gomis på plass i Birmingham kan nordmannen forlate klubben og neste stopp skal etter sigende være Newcastle.

Carew skal ha kommet på kant med Houllier etter at den franske manageren mente Carew måtte bevise at han fortjente en ny kontrakt med Aston Villa. Som svar repliserte Carew at Houllier opptrådte «respektløs og ikke visste hva han snakket om». Han ble også kraftig provosert over at Houllier snakket med pressen før han tok opp saken med spissen selv.

I et TV-intervju sier imidlertid Houllier at saken ble blåst opp av norsk presse og at de unnlot å nevne all rosen Carew fikk på pressekonferansen som utløste den mye omtalte krangelen.

Ønsker klarhet

- Vi hadde et møte med hele laget for å få klarhet i ting. Det var et avvik mellom hva jeg sa, som i hovedsak var ros av John Carew, og det som havnet i norske medier.

– John er Aston Villa-spiller, og når han er frisk igjen vil han konkurrere om en plass på laget, slår Houllier fast overfor Sky Sports.

Men utsagnet betviles sterkt av mange som kjenner klubben.

- Jeg bor like i nærheten og følger Villa tett. Jeg mener han ikke har vært god nok og ikke fortjener en ny kontrakt, sier mangeårig Aston Villa-spiller Andy Townsend i et intervju i forbindelse med Premier League.

Les også: Houllier forbannet på Carew

Les også: - Skal snakke med Carew

Har skværet opp

Partene skal nå altså ha skværet opp, men det hindrer ikke Villa-bossen i å hente Gomis, som av mange regnes som en tro kopi av Chelseas ivorianske supermåleger Didier Drogba.

Gomis har så langt denne sesongen scoret to mål for Lyon mens han i fjor scoret ved ti anledninger.

Han står også bokført med fem kamper og to mål for det franske landslaget. Begge scoringene kom i 2-0-seieren over Ecuador på Stade de France i mai i 2008.