Meny

Stoke-jubel etter eksplosiv avslutning

Dean Whitehead (i midten) ble matchvinner for Stoke mot Birmingham og Barry Ferguson. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoke-spillerne kunne puste lettet ut etter en forrykende kamp mot Birmingham. 2-0 ble til 2-2 på to minutter, men Dean Whitehead berget 3-2-seier.

Stoke-manager Tony Pulis gikk denne uken ut å kritiserte dommerstanden i engelsk fotball. Han mente at påfallende mange avgjørelser gikk mot hans eget lag og lanserte et system hvor dommere kunne rykke opp og ned.

Men mot Birmingham kunne Pulis endelig juble.

Stokes Ricardo Fuller trodde nok han hadde avgjort kampen da han satte inn 2-0 etter 71 minutters spill, men den gang ei. Birmingham scoret to på like mange minutter og hadde plutselig vendt til 0-2- til 2-2.

Det fikk imidlertid lite å si. Dean Whitehead fikk kjempet inn 3-2-målet fem minutter før full tid, noe som ga Stoke en viktig hjemmeseier. Laget står med 13 poeng etter 12 kamper.

Les også: Mener dommere bør «rykke ned»

Mange sjanser

Robert Huth hadde gitt Stoke ledelsen på tampen av første omgang, men Birmingham presset godt på i annen omgang. Begge lag kjemper mot nedrykksspøkelset, og kanskje det var med på å gi kampen en eksplosiv avslutning.

For etter en rekke store Birmingham-sjanser, satte Stoke i gang en svært effektiv kontring. Fuller fikk ballen på egen halvdel, satte fart og kunne til slutt hamre inn 2-0 med et lekkert skudd.

Da trodde de fleste at kampen var avgjort, og at Stoke ville ta en viktig trepoenger. Men gjestene fra Birmingham hadde en forrykende sluttspurt.

Mål nummer 100

Tre minutter etter kalddusjen smalt det fra Keith Fahey. Målet var hans nummer 100 i britisk fotball. Han kom seg forbi to forsvarere før han satte ballen i mål med venstrefoten. Det ga blod på tann. Cameron Jerome headet inn 2-2 og plutselig var Birmingham tilbake i kampen.

Whiteheads sene seiersmål sørget imidlertid for at alle poengene gikk til hjemmelaget.

I tirsdagens andre kamp møttes Tottenham Sunderland på White Hart Lane. Rafael van der Vaart gav Tottenham ledelsen.

Et innlegg fra Gareth Bale endte på hodet til Peter Crouch som styrte kula ned til van der Vaart. Nederlenderen klinket inn ledelse til hjemmelaget, men det hjalp lite. Den ghanesiske stjernen Asamoah Gyan utlignet senere til 1-1. Den nyinnkjøpte spissen utnyttet en gigantisk tabbe av Spurs-stopperne Gallas og Kaboul og var heldig som fikk med seg ballen. Men avslutningen var iskald og kampen endte med det uavgjort.

Populært