Meny

Peter Mangs etterforskes for flere drap i Malmö

Peter Mangs etterforskes nå i forbindelse også med andre og uløste drap i Sverige. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi etterforsker nå om Peter Mangs, som er siktet for ett drap og fem drapsforsøk i Malmö, kan knyttes til flere uløste drap.

Blant de uløste sakene svensk politi nå undersøker om 38-åringen kan ha vært involvert i, er drapene på to menn av utenlandsk opprinnelse i Malmö i 2003, skriver Svenska Dagbladet.

Ett av ofrene mottok kort tid før drapet en mystisk telefonoppringning fra en skytterklubb, forteller sønnen til avisen.

Politiet har fattet interesse for denne samtalen ettersom Peter Mangs lenge har vært medlem av skytterklubber i Malmö.

Tekniske funn

Hjemme hos Mangs har politiet funnet to håndvåpen, en Glock 9 mm og en kaliber 22 pistol.

Tekniske undersøkelser har vist at minst en av pistolene kan knyttes til en eller flere av forbrytelsene han nå er siktet for, skriver svenske medier.

Mangs ble i sin tid nektet å avtjene verneplikten av medisinske eller psykososiale årsaker. Likevel fikk han våpenlisens og i skyteklubben i Malmö viste han seg som en habil skytter.

– Han ble nok oppfattet som en einstøing som var veldig reservert og tilbakeholden. Men han har aldri truet noen eller opptrådt aggressivt, sier talsmann Mike Winnerstig for Det svenske pistolskytterforbundet.

Les også: Malmö-politiet: - Mistanke mot mannen er styrket

Lukkede dører

Tirsdag ble Mangs varetektsfengslet i to uker. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og statsadvokat Solveig Wollstad var svært knapp med informasjon på pressekonferansen etterpå.

– Retten har bestemt at det er referatforbud, og derfor kan jeg ikke komme inn på detaljer fra fengslingsmøtet, forklarte hun.

– Av frykt for bevisforspillelse kan jeg heller ikke kommentere selve etterforskningsarbeidet. Vi kan ikke risikere at etterforskningen ødelegges, det er mange som skal avhøres og derfor viktig at detaljer ikke kommer ut, la hun til.

Les også: Malmö-mistenkt varetektsfengslet

Kritiserer mediene

Politiet misliker sterkt at flere svenske medier, blant dem avisene Expressen og Aftonbladet, har gått ut med fullt navn og bilde av Peter Mangs.

– Vi hadde tenkt å gjennomføre en fotokonfrontasjon med vitner, men bevisverdien av dette blir nå veldig lav ettersom mediene alt har vist bilder av ham, sier etterforskningsleder Börje Sjöholm.

Både Expressen og Aftonbladet forsvarer sin beslutning om å identifisere 38-åringen ved å vise til at saken har eksepsjonell allmenn interesse og at det foreligger tekniske beviser som knytter Mangs til flere av drapsforsøkene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært