Chelsea vil flytte

Bildet er fra Stamford Bridge, Chelseas nåværende arena. Nå snuser klubben på ny tomt, et par kilometer vest for Stamford stadion. Foto: Scanpix
Bildet er fra Stamford Bridge, Chelseas nåværende arena. Nå snuser klubben på ny tomt, et par kilometer vest for Stamford stadion. Foto: Scanpix

Planlegger å bygge ny stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 105 år på hjemmebanen Stamford Bridge i London, ser fotballklubben Chelsea etter ny stadion. Og den vil de gjerne bygge selv, på tomten til nye Earls Court Exhibition Centre i London, skriver The Guardian.

Tomten ligger omtrent åtte kilometer vest for Stamford Bridge.

Etter det avisen kjenner til, vil den nye arenaen kunne romme opptil 60.000 tilskuere. Stamford Bridge har en kapasitet på 42.000.

Årsaken til den ønskede flyttingen skal være at klubben frykter at de taper terreng til rivalene sine, som stadig får større stadioner.

Problemet er at en eventuell flytting vil kunne ødelegge for planene om å bygge opptil 8.000 nye leiligheter på samme sted.

Arkitekten Terry Farrell planlegger å gjøre bydelen Earls Court om til et nytt boligområde med mer enn 8.000 nye boliger.

Hva som ender opp på tomten til slutt skal nå diskuteres.

- Eierne utvikler alternative bruksområder for området og det haster derfor for Chelsea å ta en avgjørelse. Fra Chelseas synspunkt er dette deres siste mulighet til å få en ny bane og samtidig være i samme område de har vært i over et århundre, sier en kilde til avisen.

Allerede for fire år siden begynte Chelsea å snuse på tomten. Nå som tomten er blitt større, og Chelsea har muligheten til å få økt publikumskapasitete, er en flytting mer aktuelt enn noen sinne.

En ny stadion vil eventuelt ikke stå ferdig før i 2015. Earls Court vil romme et av anleggene til London-OL i 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden