Meny

Etterforsker skattesvindel hos overvåkere

USAs flagg vaier ved landets ambassade i Oslo. Politiet etterforsker nå hvilke arbeidsoppgaver ambassadens SDU-enhet har utført i Norge. Dessuten etterforskes det om de som har vært tilknyttet denne enheten har betalt skatt. Foto: Heiko Junge/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter at mistanke om svart arbeid skal med i etterforskningen i overvåkingssaken ved den amerikanske ambassaden.

I forrige uke ble det kjent at den amerikanske ambassaden skal ha drevet ulovlig overvåking av nordmenn.

Politiet i Østfold, som har ansvaret for etterforskningen i saken, opplyser tirsdag at de fortsetter etterforskningen med full styrke.

– Etterforskningen dreier seg blant annet om å bringe klarhet i hvilke arbeidsoppgaver den omtalte SDU-enheten har utført i Norge – og om det er knyttet straffbare forhold til denne virksomheten. Eventuelle skatteunndragelser vil også være del av politiets etterforskning i saken. Når det gjelder denne siden av saken er vi i dialog med Skatt Øst, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Østfold-politiet.

Politiet opplyser også at de får «velvillig bistand» fra Utenriksdepartementet, og at de er i dialog med den amerikanske ambassaden.

(©NTB)

Populært