Blir ny Molde-trener

Ole Gunnar Solskjær presentert som ny Molde-trener i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær

Født: 26. februar 1973 i Kristiansund

Yrke: Manager

Klubb: Molde

Tidligere klubb som trener: Manchester Uniteds reservelag.

Tidligere klubber som spiller: Clausenengen, Molde og Manchester United.

Kamper/mål totalt for Manchester United: 366/126.

Landskamper/mål: 67/23.

Aktuell: Presentert som ny manager i Molde tirsdag. (©NTB)

(ABC Nyheter): Ole Gunnar Solskjær ble i dag presentert som Molde Fotballklubbs nye trener og brukte ikke lang tid på å si hva han mente om å starte i jobben.

– Jeg gleder meg til alt rundt denne jobben. Jeg har et flott team rundt meg. Dette er en drømmejobb. Jeg forventer at spillerne jobber hardt hver dag. Som leder ønsker jeg meg vinnere, sa Solskjær.

Presentasjonen av MFKs nye trener skjedde på Aker stadion i dag klokken 14.00.

- Det er en glede og ære for meg å presentere klubbens nye manager. Det å kunne frigjøre dette nå er en glede, sa en rørt styreleder Erik Berg på Aker stadion i dag.

Like etter Bergs tale signerte partene kontrakten.

Kontrakten mellom Molde og Solskjær strekker seg over 3,5 år.

- I utgangpunktet er det snakk om en kontrakt på tre og et halvt år, men forhåpentligvis kan du kanskje gange det med ti, så blir jeg 35 år i Molde, sa Solskjær om kontrakten.

Fikk ja fra Ferguson

- Jeg gleder meg veldig og er veldig glad for å si ja. Jeg har alltid sagt at jeg vil flytte hjem til Norge. Tiden er nå inn og alle som kjenner meg vet at jeg har ønsket å en dag komme hjem, fortsatte Solskjær selv.

- Jeg starter 10. januar, fortsatte Molde FKs nye hovedtrener som styreleder Berg tydelig omtalte som «manager».

Solskjær får med seg Mark Dempsey som førstelagstrener, mens Richard Hartis blir keepertrener.

I tillegg sa Solskjær at han håpet å få med flere av dem som allerede er i klubbsystemet med videre.

Se også: Sjefen overtalte meg

Ifølge Solskjær var det til slutt Sir Alex Fergusons anbefalinger om å overta Molde som ble avgjørende for at han valgte å takke ja.

- Sir Alex Ferguson syntes det var riktig av meg å flytte hjem for å starte trenerkarrieren der. De ordene veide tungt. Derfor fullførte jeg ikke det jeg har sagt: At jeg skulle jobbe i Manchester United så lenge han er der, fortsatt Solskjær.

Ferguson sier i dag til Manchester Uniteds hjemmesider at han tror Solskjær vil lykkes i Norge.

– Dette er det rette tidspunktet for Ole til å ta sin første jobb som trener, sier Ferguson.

– Ole har akseptert tilbudet fra Molde, og han reiser med våre beste ønsker. Han har vært en fantastisk tjener for klubben og har bidratt til utviklingen av våre unge spillere. Han kommer til å gjøre det bra i Molde, sier Ferguson videre til Uniteds nettsted.

Ifølge VG Nett får Solskjær 4.4 millioner i årslønn samt oppdrag i Kjell Inge Røkkes Aker-system.

Lite Røkke-kontakt

I media har det den siste tiden vært snakk om at det er Kjell Inge Røkke som er arkitekten bak Solskjærs retur til Norge.

Men om Røkkes rolle i prosessen sier Solskjær følgende:

- Kjell Inge har jeg møtt bare én gang. Det var da jeg la frem hvordan jeg vil drive klubben og hvordan jeg vil ta med meg erfaringene fra Manchester United for å gjøre Molde til en bedre og mer profesjonell klubb. Han har ikke vært med på noen overtalelse. Det er det andre som har gjort.

Ingen liste

Dagbladet meldte i går at Solskjær skal ha kommet med et krav til klubben over spillere han ville ha til klubben. Det ble dog blankt avvist av MFKs nye hovedtrener.

- Den lista stemmer ikke! Det er bra du spør om den, for det er bare tull. Det er alltid noen i systemet som snakker med feil personer, sa Solskjær om eventuelle nye fjes til Aker stadion.

Håper å bli lenge

Solskjær ville ikke si noe om verken system eller konkrete mål for Molde kommende sesong. Men han håper å kunne bli i «Rosenes by» i lang tid.

- Jeg har et langvarig perspektiv på dette. Om jeg trives og det går bra, og familien trives, så hvorfor skal vi flytte herfra da? Dette kan bli et veldig, veldig langt samarbeid, fortsatt Solskjær.

Skryt til Rösler

Solskjær tok seg også tid til å rose sine forgjengere i Molde, Kjell Jonevret og Uwe Rösler.

– Kjell Jonevret gjorde klubben mer åpen og i tillegg så Uwe Rösler har gjort jobben min mye lettere. Nå slipper jeg å bruke to-tre måneder på å bygge opp selvtilliten til spillerne. Det har Uwe gjort for meg.

Ankom klokken 13.00

Ole Gunnar Solskjær ankom Åro flyplass litt over klokken ett i dag og mannen som tok i mot Norges kanskje mest suksessfulle spiller gjennom tidene var Molde FKs styreleder Erik Berg.

Her lander Solskjær i Molde

Et stort presseoppbud var tilstede da Solskjær ankom, men hovedpersonen selv svarte knapt på spørsmål fra de fremmøtte journalistene. Han hastet bare raskt forbi og satt seg inn i en ventende bil.

Ole Gunnar Solskjær har de siste årene vært reservelagstrener i Manchester United og blir av mange sett på som en person som også kan oppnå suksess som trener. I den røde Man United-trøya ble nordmannen kjent for å avgjøre mange tette oppgjør og spilte i flere sesonger en avgjørende rolle for at «The Red Devils» de siste årene har sanket en rekke trofeer.

Solskjær scoret 126 mål på 366 kamper. Han kom inn fra reservebenken 150 av gangene. 27. august 2007 var karrieren som spiller over på grunn av nye problemer med knærne. Han ble raskt innlemmet i trenerteamet og fikk ansvaret for reservelaget sommeren etter.

Molde sparket Kjell Jonevret i høst. Uwe Rösler overtok med stor suksess. Laget tapte ikke én kamp under ham.

Saken oppdateres.

Se Solskjærs legendariske scoringer her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden