– Al-Qaida ville angripe København

Amerikansk-pakistaneren David Headley (tegning), er siktet for blant annet innblanding i et planlagt angrep mot Jyllands-Posten. Foto: Scanpix/Montasje ABC Nyheter.
Amerikansk-pakistaneren David Headley (tegning), er siktet for blant annet innblanding i et planlagt angrep mot Jyllands-Posten. Foto: Scanpix/Montasje ABC Nyheter.

Jyllands-Postens kontor var ikke det eneste danske målet for en av verdens mest ettersøkte menn, islamisten Ilyas Kashmiri. København skulle også være mål for selvmordsangrep, ifølge en hemmelig rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten er laget på bakgrunn av avhør av amerikansk-pakistaneren David Headley. Han sitter fengslet i Chicago, siktet for blant annet innblanding i et planlagt angrep mot Jyllands-Posten, skriver avisen tirsdag.

Headley er siket for å ha deltatt i forberedelsene av et angrep mot den danske avisen, men ble pågrepet av FBI før planene ble iverksatt.

Les også: Trykker Muhammed-tegninger på nytt

Han har senere innrømmet å ha vært innblandet i terrorangrepene i Mumbai i India i 2008, der 166 mennesker ble drept.

I mai 2009 møter Headley Kashmiri i Pakistan, i et hus fullt av selvmordsvester. Der diskuterer de angrep mot andre mål i København.

– Under møtet ble jeg bedt om å konsentrere meg om et angrep mot Danmark så fort som mulig, sier Headley i avhør, ifølge rapporten.

Les også: Terrorekspert i USA frykter ny Muhammed-krise

Da Headley ble pågrepet, var han i besittelse av skisser over blant annet Hovedbanegården, Rådhusplassen i København og Livgardens kaserner ved Rosenborg slott.

Dermed tyder det ifølge Jyllands-Posten på at truslene fra al-Qaida i Headley-saken er mer alvorlig enn først antatt.

Headley skal også ha forsøkt å rekruttere folk til angrep i Sverige og Storbritannia. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden