Malmö-siktet framstilles for fengsling i dag

Flere polti og etterforskere ankommer søndag formiddag til en adresse i Malmö hvor man kvelden før pågrep en mann mistenkt for mord og mordforsøk i tilknytning til siste tids skyteepisoder i byen. Foto: Claudio Bresciani (Scanpix)
Flere polti og etterforskere ankommer søndag formiddag til en adresse i Malmö hvor man kvelden før pågrep en mann mistenkt for mord og mordforsøk i tilknytning til siste tids skyteepisoder i byen. Foto: Claudio Bresciani (Scanpix)

38-åringen som er pågrepet i forbindelse med skyteepisodene i Malmö, blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for ett drap og sju drapsforsøk og vil bli framstilt for fengsling i løpet av formiddagen.

38-åringen ble pågrepet lørdag. Han nekter all skyld, men det skal ifølge svenske medier ha blitt funnet våpen i leiligheten hans.

Minst en av pistolene som tilhørte den mistenkte 38-åringen, som nå har fått tilnavnet «Den nye lasermannen», skal ha blitt brukt i en av skyteepisodene i Malmö, ifølge Expressen.

Dette viser prøver som Statens kriminaltekniske laboratorium (SKL) har analysert.

Kommenterer ikke funn

Politiet ønsker imidlertid ikke å bekrefte dette, og sier til avisen at de ikke kommenterer tekniske funn i etterforskningen.

SKL skal ha fått innlevert våpnene søndag morgen, og vanligvis bruker laboratoriet opp mot en uke for å analysere våpenprøver, men ettersom saken gjelder den mye omtalte «nye lasermannen», har analyseringen blitt fremskyndet for å få en rask avklaring.

Det som er på det rene er at politiet i Malmö har spanet på den mistenkte 38-åringen i to ukers tid.

Spanet fra naboleilighet

Spanerne ved Malmö-politiet skal ha innkvartert seg i en naboleilighet. Der skal de ha kontaktet en av naboene til 38-åringen og bedt om å få låne leiligheten for å jobbe med en sak som var i politiets interesse.

- Politiet sa aldri noe til meg om at deres spaningsarbeide handlet om sporingen av en serieskytter i Malmö, sier nabioen til Sydsvenskan.

Politiet fikk likevel låne nøkler til leiligheten og derfra hadde de god innsikt til hva lasermannen foretok seg.

Kjente igjen husfasaden

Det var først søndag at naboen kunne være sikker på at det var denne saken spanerne jobbet med.

- Man kan forstå hva som foregår ut av en sammenheng. Da jeg så bildene fra pågripelsen kjente jeg igjen husfasaden. Da forsto jeg hva som hadde skjedd og kunne knytte sammen ett og annet, sier naboen til Expressen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden