SDU kan ha flyttet ut av Oslo

Overvåkingsgruppen tilknyttet USAs ambassade i Oslo, Surveillance Detection Unit (SDU) kan ha flyttet ut av Oslo. (Foto: Scanpix).
Overvåkingsgruppen tilknyttet USAs ambassade i Oslo, Surveillance Detection Unit (SDU) kan ha flyttet ut av Oslo. (Foto: Scanpix).

Overvåkingsgruppen tilknyttet USAs ambassade i Oslo, Surveillance Detection Unit (SDU) kan ha flyttet ut av Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen besøkte politietterforskere lokalene nær USAs ambassade der SDU inntil nylig holdt til. Aftenposten skriver at gruppen kan ha flyttet ut av Oslo etter at lokalene ble forlatt.

– Vi antar at etterforskningen vil bringe på det rene hvor de holder til, og hvilke nordmenn som har deltatt i gruppen. Dette er noe av det primære som etterforskningen skal bringe på det rene, sier politimester Beate Gangås i Østfold politidistrikt.

Gangås opplyser også at etterforskningen skal klarlegge om det er begått straffbare forhold av personell i «en mulig gruppe» tilknyttet den amerikanske ambassaden.

I etterforskningsordren fra førstestatsadvokat Jørn Maurud, på ordre fra Riksadvokaten, blir det understreket at etterforskningen ikke skal rettes mot personell med diplomatisk immunitet.

Østfold-politiet har av habilitetsgrunner fått i oppdrag å etterforske saken. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden