Meny

Nå kommer gruve-filmen

Gruvearbeider Raul Bustos omfavner en kvinne etter at han ble reddet ut av den kollapsede gruva i San Jose, der 33 gruvearbeidere var innesperret i over to måneder.(Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede fem dager etter at gruvearbeiderne hadde sett sollyset begynte innspillingen av filmen om de chilenske gruvearbeiderne.

Produsentene har allerede begynt å selge visningsrettighetene til «The 33 of San Jose», melder Hollywood Reporter.

Mer enn en milliard mennesker fulgte med på fjernsyn over hele verden da gruvearbeiderne i Chile ble trukket opp en etter en til jordoverflaten igjen. Dette må være tiårets gladeste nyhet, sies det. Filmskaperne håper på en liknende suksess når de allerede nå gjør hendelsen om til spillefilm.

I følge Hollywood Reporter står distributørene i kø for å kjøpe filmen. Rettighetene for visning på kino, tv og dvd-salg i Skandinavia skal være sikret.

Allerede tre uker før gruvearbeiderne kom opp av gruven var forproduksjonen til filmen i gang.

I hovedrollene finner vi 32 chilenske og en boliviansk skuespiller. Innspillingen av filmen foregår i en mine nær den i San Jose der de virkelige gruvearbeiderne satt innesperret.

Filmens forfattere JJ Barrios og Jacobo Bergareche begynte å skrive manus på en flytur fra Spania til Chile bare et par dager etter at nyheten om de fangede minearbeiderne hadde nådd verden.

Til filmens lykkelige slutt har filmskaperne skaffet seg eksklusive rettigheter til store mengder filmopptak fra den virkelige hendelsen.

«The 33 of San Jose» lover å gi seeren et innblikk i hvordan livet var inne i gruva, hvordan gruvearbeiderne oppførte seg mot hverandre, og hvordan de overlevde.

Populært