Meny

UCI starter sak mot Alberto Contador

Alberto Contador. Foto: AFP Photo/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekrefter at det starter sak mot Alberto Contador etter at han avga en positiv dopingprøve.

– Da denne nyheten kom om at det skal settes i gang sak mot Contador, betyr det at vi er på vei til å kunne få oppklart denne saken en gang for alle, sa Contadors talsmann, Jacinto Vidarte mandag kveld. Han hilste UCIs avgjørelse velkommen.

Contador som vant Tour de France etter en tøff kamp mot luxembourgeren Andy Schleck i sommer, avga en positiv dopingprøve under årets Tour. Resultatet av prøven som inneholdt stoffet clenbuterol, ble kjent i slutten av september.

Dersom Contador blir funnet skyldig i å ha dopet seg, risikerer han to års utestengelse fra sykkelsporten. Spanieren har truet med å legge opp dersom det skulle skje. En positiv dom vil også medføre at han mister seieren i Touren i år, et ritt han også vant i 2007 og 2009.

UCI bekrefter nå at det kommer til å bli Det spanske sykkelforbundet som får i oppgave å undersøke om det er grunnlag for å gå videre med denne saken som fikk svært stor oppmerksomhet da den ble kjent.

Contador har vært midlertidig utestengt av det internasjonale forbundet etter at den positive prøven ble offentliggjort, men Contador har ikke innrømmet å ha gjort noe galt.

Han har forklart at han kan ha fått i seg dette forbudte stoffet etter å ha spist forurenset mat, mens skeptikerne til den teorien mener han kan ha fått dette stoffet i seg via overføringer av sitt eget blod.

Contador underskrev en toårskontrakt med Bjarne Riis’ Saxo Bank-lag i august.

Det er fortsatt usikkert om han kommer til å kjøre for det danske laget kommende sesong. Utfallet av den dopingsaken som er startet mot ham, vil avgjøre det.

(©NTB)

Populært