Meny

Drapssiktet kvinne innlagt på psykiatrisk avdeling

Teknikere fra politiet ankommer huset i Flekkefjord der en mann ble funnet død mandag morgen. Foto: Erik Thime / Avisen Agder / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 55-årig kvinne er siktet for forsettlig drap på naboen Per Svein Lunde (64) i Flekkefjord. Kvinnen ble etter pågripelsen tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling.

Politiet fikk melding om funnet av den døde mannen ved 8-tiden mandag morgen. Han ble funnet av en person som jobber i bygget.

– Omstendighetene tilsa at det måtte settes i verk etterforskning. Vi ønsker ikke å si noe om hva slags skader han var påført, men han var død da han ble funnet, forteller politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt.

Les også: Mann funnet død

Rundt en time senere ble en 55-årig kvinne pågrepet.

– Hun er siktet for forsettlig drap. Hva slags tilknytning hun har hatt til den avdøde, ønsker vi ikke å kommentere. De to bor i samme bygg, men har ikke felles bolig, opplyser politiadvokaten. Det er ikke kjent om de avdøde ble funnet i sin egen bolig eller i andre deler av bygget.

Tvangsinnlagt

Både den siktede kvinnen og den avdøde var kjent innenfor det psykiske helsevernet i Flekkefjord kommune, skriver Avisen Agder.

Den siktede kvinnen ble først brakt til arresten i Kristiansand. Politiet ønsket imidlertid at hun skulle undersøkes av lege før eventuelle avhør. Etter legeundersøkelsen ble kvinnen tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, opplyser politiadvokat Rue til NTB.

Politiet ønsket i utgangspunktet at kvinnen skulle framstilles for varetekt, men siden hun er innlagt med tvang og ikke frivillig, vil ikke dette bli aktuelt før hun eventuelt utskrives.

– Vi har foreløpig for lite informasjon til å si hva dette vil kunne bety for skyldspørsmålet, forteller Rue.

Politiet gjennomførte mandag tekniske undersøkelser på åstedet. Det er ikke bedt om hjelp fra Kripos, men er hentet inn folk fra en egen fellesenhet i Agder politidistrikt.

Vitner

Politiet har avhørt flere vitner, men ønsker ikke å gå ut med hva som er kommet fram i avhørene. De er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha observert noe i tidsrommet mellom søndag kveld og mandag morgen.

Ifølge Dagbladet.no skal det ha blitt hørt bråk i huset ved 5.30-tiden.

Boligen, som ligger i Sundegaten, eies av Flekkefjord kommune. Rådmann Tone Marie Nybø Solheim opplyser til Avisen Agder at den brukes av personer med behov for tilrettelagt bolig.

Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave er det seks boliger i bygget.(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært