Meny

Mener dommere bør «rykke ned»

Stokes manager Tony Pulis er irritert for at dommerne i Premier League slipper unna med dårlige kamper. Nå mener han at også de bør rykke ned fra den øverste divisjonen. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoke-manager Tony Pulis mektig lei av at de «større» lagene får fordeler.

(ABC Nyheter): Stoke-boss Tony Pulis tar nå til orde for at også dommerne i den engelske Premier League må lide samme skjebne som lagene i ligaen dersom de av en eller annen grunn ikke løser oppgavene sine på en tilfredstillende måte.

Han mener at dommerne må «kunne rykke ned» fra Premier League.

- Det kan ikke være riktig at slike avgjørelser aldri får noen konsekvenser for dommerne, sier Pulis til Sky Sport i dag.

Bakgrunnen for utspillet kommer etter lørdagens oppgjør mellom Stoke og Sunderland på Stadium of Light.

Det er spesielt to situasjoner Pulis reagerer på.

På stillingen 1-0 til Sunderland headet Kenwyne Jones mot mål, men på målstreken reddet hjemmelagets Lee Cattermole ballen udiskutabelt med hånden, men dommer Martin Atkinson så ikke hva som skjedde. Ballen forsvant ut og bak dødlinjen og Atkinson blåste corner for Stoke.

TV-bildene viste imidlertid klart at Cattermole skulle vært utvist for hendelsen og at Stoke skulle hatt straffe.

Vel åtte minutter før slutt fikk så Ryan Shawcross sitt andre gule kort for dagen og måtte forlate banen med rødt kort.

Han mener klubbene etter endt sesong bør stemme på alle dommerne og at resultatet tilslutt vil utgjøre en tabell som får konsekvenser for de som kommer ut med lavest score.

- Jeg har brukt resten av helgen på å tenke ut et konstruktivt system. Jeg tror vi skal få på plass et system hvor hver Premier League-klubb på slutten av hver sesong kan stemme på dommerne.

- De tre dommerne som ender nederst på tabellen bør rykke ned til Championship og de tre øverste fra Championship bør rykke opp til Premier League.

Pulis mener at laget hans i altfor lang tid har fått avgjørelsene mot seg.

- Vi vet at vi ikke kommer til å få en del beslutninger, som andre klubber kommer til å få, med oss. Men jeg mener det har blitt gjort åpenlyst og tydelig de siste kampene.

- Men det kommer til et punkt der du må stå opp og si at dette ikke er riktig, fortsetter Pulis.

Han har aldri ønsket å snakke om dommerne, men nå finner han seg ikke lenger i det som foregår.

- Noe av det siste jeg vil er å snakke om dommerne etter kampene, men jeg må si at den behandlingen vi har fått den siste tiden er forferdelig, sier Pulis.

Les mer sport på ABC Nyheter

Populært