Meny

Martines minnefond saksøker Abdulhak

Minnefondet etter Martine Vik Magnussen vil nå saksøke familien Abdulhak. (Foto: Scanpix/Handout Metropolitan Police).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen Martines minnefond for rettferdighet går til sivilt søksmål mot Farouk Abdulhak og hans far, to og et halvt år etter at Martine Vik Magnussen ble drept.

En rettslig vurdering som stiftelsen har fått utført, konkluderer med at det vil være mulig å få stilt medlemmer i familien Abdulhak økonomisk og rettslig ansvarlig i Norge for drapet på Martine Vik Magnussen.

Stiftelsens advokat Bjørn Stordrange sier i en pressemelding at stiftelsen vil vurdere arrest i familien Abdulhaks midler, selskapsaktiva eller fordringer disse måtte ha i inn- og utland.

Det er Stordrange i firmaet Steenstrup og Stordrange som har vurdert saken på vegne av stiftelsen.

Milliardærsønn

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London 16. mars 2008. Farouk Abdulhak er hovedmistenkt og siktet. Han flyktet til Jemen like etter drapet. Han er sønn av milliardæren Shaher Abdulhak.

Farouk Abdulhak står i dag på listen over Scotland Yards mest ettersøkte kriminelle, men Jemen har så langt har nektet å innfri Storbritannias ønske om utlevering.

Møter UD

Mandag møter stiftelsen representanter fra Utenriksdepartementet.

– UDs hovedoppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt, herunder å sikre norske borgeres frihet, trygghet og rettssikkerhet. Vi er glade for at departementet for tiden jobber engasjert og målrettet mot en britisk rettsforfølgelse i Martinesaken, parallelt med stiftelsens sivile prosess, sier styreleder Marcus Rolandsen i en pressemeldingen fra stiftelsen.

Terrortrussel

Minnefondet er stiftet av venner av Martine Vik Magnussen og enkeltpersoner som har engasjert seg. Martines familie er ikke engasjert i stiftelsens arbeid, men støtter initiativet. Familien ønsker ikke å risikere at Farouk Abdulhak får dødsstraff hvis han blir tatt og dømt, skriver Aftenposten.

Derfor vurderes saken av amerikanske og jemenittiske jurister i New York med erfaring fra den offentlige påtalemyndigheten al-Niyaba al-Amma i Jemen.

– Dersom det er slik at jemenittiske statsborgere eller grupper kan begå drap i Europa, USA eller øvrige land for så å returnere til en frihavn i Jemen uten påfølgende straffeforfølgelse eller utlevering, så er dette en terrortrussel fra Jemen det internasjonale samfunnet ikke kan eller vil akseptere, sier Rolandsen. (©NTB)

Populært