Meny

Ap størst, men høyresiden har flertall

Jens er fortsatt størst, men Erna og Siv har flertall sammen. Fotomontasje: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går tilbake 2,1 prosentpoeng til 28,4 prosent på en måling som Norfakta har laget for Klassekampen og Nationen. Men selv om partiet fortsatt er størst, har Høyre og Fremskrittspartiet flertall.

Høyre går i likhet med Arbeiderpartiet tilbake og taper 0,9 prosentpoeng. Partiet har en oppslutning på 25,3 prosent.

Fremskrittspartiet går motsatt vei – frem 1,7 prosentpoeng til 24,7 prosent. De to partienes stilling bekrefter at høyrevinden fortsatt blåser over landet, mener valgforsker Hanne Marthe Narud.

– Meningsmålingen for november bekrefter det jeg har sagt i lang tid. Høyrevinden fortsetter over hele landet, sier Narud, som er professor ved institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, til Nationen.

For de øvrige partiene på målingen er endringene små. Kristelig Folkeparti går fram 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent. Venstre går frem 1,1 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Sosialistisk Venstreparti går fram 0,2 prosentpoeng til 5,7 prosent mens Senterpartiet går tilbake 0,3 prosentpoeng til 4,8 prosent. Rødt går frem 0,7 prosentpoeng til 1,6 prosent.

Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum medgir overfor Klassekampen at høsten har vært hard for Sp og at det er vanskelig å få fram egne saker og nå nye velgergrupper. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært