Meny

Medtatt norsk kvinne anmeldte serievoldtekter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gresk politi leter etter seks menn som de mistenker har bortført og voldtatt en norsk kvinne. Hun har forklart at hun satt innesperret i 20 dager. En kvinne er pågrepet i saken.

Politiet vet ikke hvordan den norske 27-åringen kom i kontakt med de sju som skal ha bortført henne og sperret henne inne i et hus i Kournas, rundt 20 minutter utenfor sentrum av Chania. Kvinnen har forklart at hun ble voldtatt flere ganger. Lørdag fant hun en nøkkel i huset og kom seg ut da huset var tomt, ifølge VG Nett.

– Hun var ikke i særlig god form da hun kom til oss. Kvinnen har forklart at hun sist ble voldtatt 3. november, og at dette skjedde gjentatte ganger før det. Hva mer hun eventuelt har blitt utsatt for, vet vi ikke ennå, sier politioverbetjent Anastacia Galangi hos politiet i Chania, nord på Kreta.

Politiet har ut fra kvinnens forklaring identifisert en 35 år gammel gresk mann som en av de mistenkte. Han og fem andre menn er ettersøkt, mens en rumensk kvinne allerede er pågrepet.

Utenriksdepartementet her hjemme fikk melding om saken lørdag.

– Kvinnen har fått bistand fra konsulatet. Det er gresk politi som går ut med opplysninger om selve saken, sier pressekontakt Ragnhild Imerslund i UD til NTB.

Populært