Meny

Varm avslutning for Strand

Rosenborg kunne slippe løs gulljubelen som vinnere av eliteserien og hyllet samtidig Roar Strand som spilte sin siste eliteseriekamp under fotballkampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele Lerkendal hyllet Roar Strand da superveteranen kom innpå til sin 440. eliteseriekamp i 2-2-oppgjøret mot Aalesund søndag.

64 minutter og 16 sekunder ut i kampen mot Aalesund tok Roar Strand av seg treningsoverdelen og gjorde seg klar til å gå innpå i sin siste eliteseriekamp.

Jubelen begynte å bygge seg opp på Lerkendal da storskjermen fanget opp Strand nede ved Rosenborg-boksen.

Da kampuret passerte 68.16 tok Rosenborgs nye yndling, Markus Henriksen, Strand i hånden og ønsket veteranen lykke til i sin eliteseriekamp nummer 440. Hele Lerkendal reiste seg og trampeklappet veteranen inn på banen, samtidig stemte «Troillungan» i med sangen om hele Rosenborgs supermann.

Fikk sitt 16. seriegull

Etter kampen overrakte fotballpresident Yngve Hallén den 16. gullmedalje til Roar Strand. 40 år gamle Strand er tidenes mestvinnende norske fotballspiller med utrolige 16 seriemesterskap og 5 NM-gull.

Strand har startet fire kamper og kommet innpå i åtte i sin siste avskjedssesong. Han har scoret tre seriemål i år – mot Sandefjord, Molde og Strømsgodset.

Strand startet sin karriere i Nardo bare noen steinkast fra Lerkendal, og ble hentet til klubben som 18-åring i 1989. I 1990 ble han seriemester for første gang. Med unntak av et utleieopphold til Molde i 1993, har Strand vært i Rosenborg i hele sin aktive fotballkarriere.

I sin siste sesong hjalp han RBK å gå ubeseiret gjennom serien. Men det ble bare uavgjort i avskjedskampen.

Aalesund best i gang

Aalesund kom best i gang på en hvitdekket Lerkendal-matte. I kampens 22. minutt dro Peter Orry Larsen seg inn mot kanten av 16-meteren og curlet ballen i rommet foran Rosenborgs stopperpar. Michael Barrantes Rojas parkerte alt som var av Rosenborg-spillere og bredsidet ballen i mål til 0-1.

I det 37. minutt svarte Rosenborg ved sin svenske venstreback Mikael Dorsin. Mikael Lustig dro seg inn fra siden og slo ballen presist på hodet til landsmann og backkollega Dorsin som stupheadet ballen kontrollert i mål.

Ti minutter ut i annen omgang sendte Rade Prica Rosenborg opp i 2-1-ledelse med sin 13. scoring i årets sesong. Anthony Annan vant ballen og spilte gjennom Morten Moldskred. Han slo hardt inn bak Aalesund-forsvaret, og ingen maktet å stoppe ballen før Prica umarkert kunne trille den i mål.

Aalesund presset på for utligning mot slutten av kampen, og innbytter Alexander Mathiesen hadde et par gode forsøk. I det 90. spilleminutt fikk laget til Kjetil Rekdal uttelling da innbytter Magnus Sylling Olsen klinket ballen i mål med venstrefoten. Aalesund sikret dermed fjerdeplassen. (©NTB)