Meny

Vålerenga fikk sølv og satte rekord

VIFs Luton Shelton (midten) jubler etter skåring 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevål stadion søndag kveld. Foto: Heiko Junge/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga slo Tromsø 3-0 og tok sin hjemmeseier nummer 10 på rad.

Seiersrekken er tangering av Lillestrøms rekord fra 1986. Luton Shelton og Mostafa Abdellaoue scoret målene for seriens sølvlag som var helt overlegent i møtet med et tamt bronselag fra nord.

– Sisteinntrykket er viktig. Vi avsluttet sesongen på en flott måte, sa Vålerenga-trener Martin Andresen.

– Vi tapte for et godt lag, var TIL-trener Per-Mathias Høgmos korte oppsummering av 90 Ullevaal-minutter. Og ingen var uenig i det.

Vålerengas hjemmekamp nummer 15 lignet til forveksling på nesten alle de foregående. Vålerenga festet tidlig sitt vanlige grep på motstanderen: Trygge med ball, fin bevegelse og med en spilleglede som flere enn Klanen kan juble for. Søndag var dessuten VIF-spillerne veldig lystne på å etterlate et solid inntrykk på vei ut av 2010-sesongen.

Mohammed Fellah testet tidlig TIL-keeper Marcus Sahlman med gode skuddforsøk. Morten Berre fikk sjansen på hodet, men bommet, og ristet forståelig nok på det samme hodet. Nevnte Fellah var nestemann til å misbruke en kjempesjanse i en situasjon der landslagsback Tom Høgli ble redningsmann.

Oppgitt

Vålerenga-trener Martin Andresen var en aning oppgitt over sjansesløseriet, men så kom målet i det 39. minutt: Bojan Zajic, som søndag tegnet ny treårskontrakt med Vålerenga, la presist inn. Luton Shelton traff like presist, hans 12 seriescoring i år. 24-åringen fra Jamaica, som er eliteseriens raskeste mann, har hatt sitt definitive Vålerenga-gjennombrudd i år.

– En meget god omgang. Det er slik vi ønsker å fremstå, sa Martin Andresen på vei inn til pause. Tromsø ville ikke fremstå som de gjorde, men ble løpende imellom i samtlige 45 minutter.

De siste 45 minuttene lignet mye på de første. Vålerenga dominerte alt. Mohammed Fellah, banens artist, var glimrende i det meste. Men ikke da han satte et straffespark svakt utenfor etter tre korte minutter av 2. omgang. Målscorer ble imidlertid innbytter Mostafa Abdellaoue etter 63 minutter. Et skuddforsøk fra Fellah sneiet en TIL-spiller før Mos satte ballen kontant inn til 2-0, hans femte seriescoring i eliteserien i år. I 2. divisjon har den samme Mos imponerende 27 fulltreffere på 21 kamper.

Avgjort

Kampen var avgjort på 2-0, TIL yppet seg litt, men trøstemålet kom aldri. Nærmest kom Tom Høgli etter en god kontring. I stedet øket Bengt Sæternes til 3-0 på overtid, hans scoring nummer 112 i eliteserien. Trolig var dette 35-åringen siste spark på ballen i Vålerenga-drakt.

Vålerenga avsluttet dermed sesongen med et scoringsantall på imponerende 69. Oslo-laget har vært ujevnt borte, men glimrende hjemme der statistikken er 13 seirer og to målløse og uavgjorte mot Hønefoss og Rosenborg. Vålerenga har spilt den mest underholdende fotballen i toppserien.

I 2011-sesongen kan vi utrope Martin Andresens menn til en gullkandidat allerede nå. Tre forsterkninger skal inn: En sideback, en kantspiller og en midtspiss. Etter salget av Moa er Vålerenga betydelig svekket på denne meget viktige plassen. (©NTB)

Populært